Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1096

Voditelji Male radionice govorništva 19. ožujka na Culture Shocku (foto: R.Matić)
Voditelji Male radionice govorništva 19. ožujka na Culture Shocku (foto: R.Matić)
Voditelji Male radionice govorništva 19. ožujka na Culture Shocku (foto: R.Matić)

U okviru 12. Culture Shock festivala u Klubu kulture u Križevcima u subotu, 19. ožujka održan je prvi dio Male radionice govorništva na kojoj se, za početak, obrađivala neverbalna komunikacija. Kako je to bilo, čut ćemo iz naše tonske snimke prvih dvadesetak minuta radionice.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici predstavljaju zbornik radova povodom 110 godina Hrvatske seljačke stranke koji je nastao na temelju predavanja na dvodnevnom međunarodnom skupu održanom 2014. godine u Križevcima, te dva romana.

U Vijestima Krugova govorimo o Međunarodnom danu borbe protiv rasne diskriminacije, o inicijativi za obnovu antičkog grada Palmire, te čime se Dubrovnik, Osijek, Pula i Rijeka natječu za prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture. Podsjećamo i na prošle i buduće događaje na Culture Shocku.

Redatelj Veljko Bulajić danas ima rođendan a Danijel Rafaelić nam ga je predstavio na 10 Culture Shocku 11. ožujka 2014. (foto: R.Matić)
Redatelj Veljko Bulajić na datum ove emisije ima rođendan a Daniel Rafaelić nam ga je predstavio na 10. Culture Shocku 11. ožujka 2014. (foto: R.Matić)

Na današnji datum rođeni su Veljko Bulajić, Robert Andrews Millikan, Josip Račić, Anthonis van Dyck, Angelo Badalamenti… obilježava se Svjetski dan zaštite voda, braća Lumière prikazala su prvi snimljeni film, objavljena prva novinska fotografija u boji, uspostavljena prva zrakoplovna međunarodna linija u svijetu, osnovana je Arapska liga, izašao je prvi album Beatlesa

U Svemirskom kutku govorimo o večeri bez umjetne rasvjete, o novoj posadi na svemirskoj stanici, te o položajima planeta na nebu.

U Zanimljivostima saznajemo zašto proljeće ne počinje 21, ožujka.

Iz glazbenog izbora izdvajamo prigodne teme povodom raznih obljetnica a ima dosta filmskih tema. Slušat ćemo glazbu Andrewa Lloyda Webbera, Angela Badalamentija, Georga Bensona, Beatlesa, Jeana Baptista Lillyja, Gorana Bregovića, Rudolfa Matza, grupe Indexi, a svirat će nam i Stjepan Radić

Emisiju završavamo izrekom Jonathana Swifta.

Ne dirajte mi krugove broj 1096 emitira se 22. ožujka od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Snimka (repriza) ove emisije bit će emitirana u subotu, 26. ožujka od 21 sat na istoj frekvenciji (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Vezano

Komentari su zatvoreni.