(FOTO/VIDEO) Završene su 10. Večeri udaraljkaša u Križevcima

Jubilarno izdanje 10. Večeri udaraljkaša u Križevcima uspješno je privedeno kraju. Trećeg festivalskog dana brojni polaznici mogli su uživati u prijepodnevnoj radionici i večernjem koncertu, a križevačka je publika i ove godine pokazala da itekako prepoznaje i zna uživati u ovakvom vidu glazbene umjetnosti.

Radionica Djembe – kralj afričkih bubnjeva, održana je u Galeriji K2 te je privukla velik interes zaljubljenika u bubnjeve, od kojih su neki polaznici potegnuli čak i iz Osijeka. Voditelj radionice bio je Krešimir Oreški, perkusionist i bubnjar aktivan već dugi niz godina na domaćoj i inozemnoj sceni. Član je naše najistaknutije ethno grupe KRIES, makedonskog orkestra EZERKI & 7/8, bubnjar u gipsy-swing bandu ALLO, ALLO QUARTETTE, kao i u još nekoliko bandova i projekata. Bio je osnivač i vođa dviju domaćih afro/ethno grupa: RHYTHM TRIBE i IROKO.

Večernji koncert bio je rezerviran za Dominika Šabića i goste. Koncert Udaraljke u kazalištu ponovno je napunio atrij Likovne galerije Gradskog muzeja, a 23-godišnji je Šabić s gostima zaslužio pljesak publike. Spomenimo da je Dominik Šabić diplomirao udaraljke na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi izv. prof. art. Ivane Kuljerić Bilić. Osnovnu i srednju glazbenu školu pohađao je u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru, gdje je redovito nastupao sa zapaženim uspjehom. Trenutno radi kao umjetnički voditelj Hrvatske gradske glazbe Vis u gradu Visu.

Organizatori 10. Večeri udaraljkaša u Križevcima bili su Glazbena škola Alberta Štrige i udruga P.O.I.N.T., a pokrovitelj Grad Križevci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.