Danas u atriju otvorenje izložbe Fotografija u tiskanim medijima

Željko Hlebec – Čelikovci na Matić poljani u Gorskom kotaru, 1976.
Željko Hlebec – Čelikovci na Matić poljani u Gorskom kotaru, 1976.

Gradski muzej Križevci poziva na otvorenje izložbe Fotografija u tiskanim medijima, koje će biti upriličeno danas od 18 sati. Izložba će ostati otvorena do 19. rujna. Atrij je otvoren radnim danom od 10.00–13.00 i 18.00–20.00 sati, a subotom od 10.00–12.00 sati.

U izložbi – Fotografija u tiskanim medijima – takozvanom pop up iznenadnom (i kratkotrajnom) pojavljivanju u javnom prostoru atrija križevačkog Gradskog muzeja, prikazuju opće odlike odabranih tiskovina: specijaliziranih fotografskih časopisa, tvorničkih novina, listova namijenjenih djeci, sportašima, ili fotografskim entuzijastima.

Neki od njih izlazili su tek kraće vrijeme, drugi su opstali kroz dulje razdoblje, unatoč brojnim društvenim promjenama koje su utjecale na njihovo objavljivanje. U svima njima najveću pozornost usmjerili smo upravo na vizualni sadržaj. Osobito je to bilo važno u tvorničkim novinama i tiskovinama koje su dopirale do većeg broja ljudi, a čiji interes zapravo nije bio usmjeren isključivo na fotografiju.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.