Dva nova slučaja zaraze koronavirusom: Županijski stožer traži da se svadbe ograniče na 100 ljudi

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom COVID-19,  a pet je osoba ozdravilo. Dvije novooboljele osobe su s đurđevačkog područja, a simptome su razvili nakon kontakta s ranije zaraženim osobama.

U ovom trenutku je na području županije ukupno 24 aktivnih slučajeva, a 91 osoba se nalazi u kućnoj samoizolaciji.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice te posebno apeliraa na mlađe osobe da se po povratku s ljetovanja pridržavaju epidemioloških mjera, suzdrže od odlaska na javna okupljanja i druženja te da se u slučaju pojave bilo kakvih simptoma bolesti ili sumnje da su bili kontakti zaraženih osoba ponašaju odgovorno bez ostvarivanja novih kontakata kako bi smanjili mogućnosti širenja zaraze.

Također, Stožer Koprivničko-križevačke županije uputio je zahtjev Nacionalnom stožeru da se broj ljudi na svadbama ograniči na 100 ljudi, kao što je u našoj susjednoj Varaždinskoj i Virovitičko-podravskoj županiji. Mjera bi krenula 7. rujna, a trajala bi 30 dana.

“Mjera za svadbe bi trajala 30 dana, a problem je jer su mladenci iz drugih županija izrazili želju da svadba bude u našoj, jer nemamo ograničen broj ljudi”, rekao je Ratko Ljubić, načelnik Stožera, a prenosi ePodravina.

Vezano

Komentari su zatvoreni.