Nastava počinje 7. rujna: Županija osigurala maske za učenike i zaposlenike

Koprivničko – križevačka županija je kao osnivač osnovnih i srednjih škola na području Županije, izuzev đurđevačkih, koprivničkih i križevačkih osnovnih škola kojima su osnivači gradovi, uputila dopis ravnateljima s Uputama vezanim uz organizaciju početka nastave 7. rujna.

Upute Koprivničko – križevačke županije prije svega utemeljene su na sadašnjoj epidemiološkoj situaciji te Uputama za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja objavljenih uoči početka nove školske godine.

Koprivničko-križevačka županija kao osnivač u sadašnjoj epidemiološkoj situaciji, predlaže da svi učenici osnovnih i srednjih škola započnu nastavu fizički u školama odnosno da se nastava za sve učenike održava istovremeno.

Vodeći računa o sigurnosti naših učenika i zaposlenika u sustavu školstva, ali i Uputama u kojima je propisana obveza nošenja maski u pojedinim situacijama, kao i pojačana dezinfekcija ruku, Koprivničko-križevačka županija će za sve učenike i zaposlenike osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač osigurati po dvije platnene maske (ukupno 18 tisuća komada) te osigurati sredstva za nabavu dezinficijensa i beskontaktnih toplomjera.

U dopisu je pojašnjeno i kako će u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije i eventualne pojave žarišta u pojedinim sredinama, Stožer civilne zaštite Koprivničko – križevačke županije na prijedlog školske ustanove i uz suglasnost osnivača, donositi odluke i mjere pojedinačno za svako područje.

Uoči početka školske godine Koprivničko – križevačka županija je najavila u utorak, 1. rujna i sastanak sa svim ravnateljima osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova na području županije uključujući i gradske škole. Na sastanku će u ime županijskog Stožera civilne zaštite sudjelovati i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i glavna epidemiologinja dr. Draženka Vadla, koja će održati predavanje o provedbi epidemioloških mjera suzbijanja širenja bolesti COVID-19, a sve u cilju što bolje pripreme za funkcioniranje sustava školstva u izvanrednim okolnostima.

Radni dio bit će prilika za raspravu svih detalja oko organizacije početka nastave, a između ostaloga i prijedloga skraćivanja nastavnog sata na 40 minuta kako bi se produljila stanka između smjena i tako omogućila dezinfekcija školskih prostorija te ostalih planiranih aktivnosti.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.