Predstavljen program ovogodišnje proslave svetkovine sv. Marka Križevčanina

U Gradskoj upravi danas je održan sastanak Organizacijskog odbora proslave svetkovine sv. Marka Križevčanina. Sveti Marko Križevčanin treći je kanonizirani hrvatski svetac Rimokatoličke Crkve čiji se spomendan obilježava 7. rujna na dan kada je umro mučeničkom smrću u Košicama.

Predstavnike Policijske postaje Križevci, vatrogasaca, Komunalnog poduzeća Križevci i velečasnog Stjepana Sovičeka pozdravio je na početku sastanka zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević nakon čega je velečasni Soviček predstavio ovogodišnji program.

Kao i svake godine, program započinje 29. kolovoza i trajat će do 15. rujna, a obuhvatit će duhovne sadržaje i misna slavlja od kojih ističemo 7. rujan kao centralni događaj, Svetkovinu sv. Marka Križevčanina u sklopu koje će misno slavlje na Strossmayerovom trgu od 11 sati predvoditi mons. Želimir Puljić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zadarski nadbiskup.

Program obilježavanja prilagođen je trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Procesija ove godine neće biti održana, a organizatori apeliraju na građane da se pridržavaju epidemioloških mjera, prvenstveno držanja razmaka od 1,5m te mole za odgovornost i da ne dolaze ako imaju simptome koronavirusa.

Sa željom da postane tradicionalan, Gradska uprava Križevci u vidu obilježavanja dana i svetkovine sv. Marka Križevčanina priprema prijem za djecu rođenu u 2019. godini koja nose ime Marko, ime zaštitnika Grada, a s prebivalištem na području Grada Križevaca te poziva roditelje da se prijave na 048/681-002 do 02.09.2020. Prijem će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama te ograničen na djecu rođenu u prošloj godini.

Program donosimo u prilogu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.