Večeras kulturna večer ‘Shakespeare u Križevcima’

Shakespeare u KriževcimaOgranak Matice hrvatske u Križevcima i Gradska knjižnica „Franjo Marković” u povodu Dana Grada Križevaca i obilježavanja 400. obljetnice smrti Williama Shakespearea zajednički priređuju u petak 22. travnja 2016. izložbu knjiga prijevoda Shakespeareovih djela u izdanjima Matice hrvatske pod nazivom Shakespeare i Matica hrvatska.

Izložba se otvara u 19 sati u Multimedijskom centru u Križevcima i za tu prigodu Vesna Zednik, urednica najnovijih Marasovih prijevoda, i Josip Brleković pripremili su opsežan katalog na više od 100 stranica. Naslovnica kataloga Henrik VIII. u prijevodu Mate Marasa Iste večeri u 20 sati u koncertnoj dvorani Glazbene škole Alberta Štrige održat će se uz Noć knjige književno-glazbena večer Shakespeare u Križevcima.

Govori i glumi Mate Maras, pjesnik i prevoditelj, koji će predstaviti svoje prijevode cjelokupnog Shakespeareovog opusa. Sviraju Laura Vadjon, jedna od naših najvećih violinistica, na baroknoj violini i Krešimir Haas, naš cijenjeni čembalist i orguljaš, uz čembalo.

Vezano

Komentari su zatvoreni.