Na području Županije tri nova slučaja zaraze virusom COVID-19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su pristigli nalazi 35 testiranih uzoraka na SARS-CoV-2 u posljednja 24 sata te su potvrđena 3 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Riječ je o dvije mlađe osobe s koprivničkog i đurđevačkog područja koje su razvile blage simptome bolesti nakon povratka s ljetovanja i jednoj osobi, državljaninu Bosne i Hercegovine koji živi i radi na području Županije. U tijeku je epidemiološka obrada bliskih kontakata novo zaraženih osoba.

Trenutno su na području Županije registrirana 5 aktivna slučaja (jedna osoba se liječi na području Splitsko – dalmatinske županije)  i 13 osoba bliskih kontakata u samoizolaciji. Od početka epidemije ukupno je zabilježeno 111 slučajeva bolesti COVID-19.

Budimo odgovorni za vlastito zdravlje, zdravlje svoje obitelji i svojih sugrađana te pozivamo sve, a posebno mlađe osobe po povratku s ljetovanja da se u slučaju pojave bilo kakvih simptoma bolesti ili sumnje da su bili kontakti zaraženih osoba ponašaju odgovorno bez ostvarivanja novih kontakata kako bi smanjili mogućnosti širenja zaraze.

Stožer još jednom podsjeća organizatore javnih okupljanja da su dužni osigurati propisane epidemiološke uvjete te se pridržavati odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje između ostalog nalažu da se skupovi iznad 100 sudionika prijavljuju,  dok se za skupove veće od 1000 sudionika traži odobrenje Županijskog stožera civilne zaštite.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju,  primjenjuju socijalnu distancu i dezinfekciju, održavaju higijenu ruku, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice kako bi se zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Vezano

Komentari su zatvoreni.