‘Jazz Before Midnight’ uživo u Križevcima

IMG_0684_Mate_Matisic_trio_Sasa_Nestorovic_Jurica_StelmaU Križevcima je 11. travnja u sklopu 11. Culture Shock festivala održan jazz koncert na kojem je nastupio MATE MATIŠIĆ TRIO u sastavu: Mate Matišić (gitara), Saša Nestorović (saksofon), Jurica Štelma (kontrabas). Trojica vrhunskih glazbenika koji se dugo poznaju, a tek nedavno su počeli malo više zajedno svirati.

IMG_0783_Mate_Matisic_trio_Sasa_Nestorovic_Jurica_StelmaPred prilično popunjenim prostorom Kluba kulture u “easy listening jazz notama”, puna dva sata uživalo je stotinjak posjetitelja. Ali nije samo uživala probrana publika, nego prvenstveno i sami glazbenici, kako je to hrabro i iskreno naglasio Mate Matešić (“Mi se ovdje super zabavljamo, uživamo svirati za vas, ali i za sebe”), domaći dečko, renomirani i priznati glazbenik sa širokim i bogatim glazbenim, dramskim i filmskim postignućima.

IMG_0706_Mate_Matisic_trioNa repertoarau su bile skladbe koje je izvodio čuveni Django Reinhardt, Duke Ellington i drugi velikani jazza. Koncert je započeo skladbom “University Song”, te je uslijedila skladba “China Boy” uz poznatu Djangovu “Belleville”. Uz jazz standarde, trio je odsvirao i par blues skladbi koje su se odlično uklopile u koncert.

IMG_0717_Mate_Matisic_trio_Sasa_NestorovicNa kraju  prvog seta, Mate je publiku pozvao na predstojeći koncert Rosenberg tria (jedan od najpoznatijih gipsy jazz sastava na svijetu) u dvoranu Lisinski, 20. travnja na kojem kao gost, Mate i osobno nastupa. Kao iznenađenje posjetiteljima, Mate je upriličio “nagradnu igru” i sretnicima podijelio karte za taj koncert. Uslijedila je skladba “Heavy Artillery” koju često izvodi Rosenberg trio na svojim koncertima.

IMG_0712_Mate_Matisic_trio_Jurica_StelmaZa kraj prvog seta triju se na pozornici pridružio još jedan domaći dečko iz Križevaca, Boris Brčić na bas gitari u izvedbi pjesme “All Of Me”.

_Mate_Matisic_trio_Sasa_Nestorovic_Jurica_StelmaDrugi dio koncerta započeo je također skladbom Djanga Reinhardta, “Minor Swing”, potom je uslijedila skladba “Double Whiskey” uz još nekoliko brzih jazz pjesama.

Uslijedio je odličan francuski blues koji Mate jako voli, pa Duke Ellingtonov “Caravan”.

IMG_0797_Mate_Matisic_trio_Sasa_Nestorovic_Jurica_Stelma_Boris_BrcicTime bi koncert bio završio da nije odsviran i bis s dvije pjesme. “Bolero” koju Saša jako voli, te odlična pjesma u kojoj je posebno do izražaja došao Juričin kontrabas.

IMG_0760_Mate_Matisic_trio“I kako je vrijeme već odmaklo…vrijeme je za malo bluesa za kraj”. Tako svoju svaku “Zvjezdanu prašinu” završava legendarni Dubravko Majnarić petkom, upravo s rubrikom “Jazz before midnight”. Mi naravno želimo da čim više “jazz zvjezdane prašine” uživo bude ponovo i u Klubu kulture pa nek’ budu Križevci osim po meteoritskoj prašini poznati i po “jazz prašini”.(SG)

IMG_0776_Mate_Matisic_trio_Sasa_Nestorovic

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.