[FOTO] Mario Komazin: „Preponosan sam na sve članove puhačkog orkestra na ostvarenom rezultatu!”

U nedjelju, 5. svibnja 2024. godine u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu održan je prvi dio 37. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara, u kojem je u najvišoj, A kategoriji natjecanja sudjelovalo pet orkestara. Drugi dio državnog susreta orkestara u C kategoriji natjecanja održat će se 19. svibnja, također u Zagrebu.

Puhački orkestri pokazali su zavidnu razinu izvedbe koju je ocjenilo stručno povjerenstvo u sastavu Andreja Šolar (Slovenija), Ivan Josip Skender i Rudolf Homen. Zlatnu plaketu s pohvalom i prvu nagradu s 98 bodova osvojio je Puhački orkestar „Mrzlo Polje” iz Velikog Trgovišća. Sljedeći s 91,33 bodova zlatnu plaketu s pohvalom osvojio je Gradski puhački orkestar Križevci. Zlatne plakete osvojili su još Gradski puhački orkestar KUD-a Hrvatskih željeznica Varaždin s 89,66 bodova te Vodička Glazba s 88 bodova. Srebrnu plaketu s 80,33 bodova osvojila je Limena glazba Rozga Sveta Ana.

Hrvatsko društvo skladatelja (HDS) je nagradu za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja dodijelilo Gradskom puhačkom orkestru Križevci za izvedbu skladbe „Jureći slona” Krešimira Seletkovića. Radi se o jednoj od tri skladbe koju je križevački orkestar praizveo na godišnjem koncertu krajem 2023. godine, a koju je sam skladatelj posvetio upravo profesoru Mariu Komazinu, povodom 25 godina njegovog kontinuiranog rada s orkestrima koje vodi: Puhačkim orkestrom Glazbene škole Alberta Štrige Križevci i Gradskim puhačkim orkestrom Križevci.

„Ponosan sam i preponosan na sve članove Gradskog puhačkog orkestra na ostvarenom rezultatu u najjačoj kategoriji amaterskih puhačkih orkestara! Čestitke svima i naklon do poda! Puno truda i odricanja s jednom probom tjedno, u prosjeku s malim brojem ljudi na probi, mi smo ostvarili izniman uspjeh,” izjavio je profesor Komazin za portal Križevci.info, zahvalivši svima na podršci i čestitkama.

Križevačkom puhačkom orkestru do ljeta predstoje nastupi na 56. Križevačkom velikom spravišču i Međunarodnoj moto utrci „Nagrada Križevaca 2024.”, a prije toga održat će cjelovečernji koncert na otvorenom pod nazivom „Star Wars Night”, na ljetnoj pozornici ispred Kozmološkog centra u Križevcima, i to u subotu, 1. lipnja povodom zatvaranja 20. Culture Shock Festivala. „Veselim se novim izazovima i programima koji nas uskoro očekuju. Sve pozivam na naš sljedeći koncert 1. lipnja kod Zvjezdarnice!” poručio je maestro Komazin.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno