Projekt od 15 milijuna kuna: Potpisan ugovor o izgradnji školsko-sportske dvorane OŠ “Grigor Vitez”

U prostorijama Općine  Sveti Ivan Žabno u utorak, 11. kolovoza  održano je svečano potpisivanje Ugovora o izgradnji školske sportske dvorane  Osnovne škole “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno. Ugovor su ispred nositelja i naručitelja ovog vrijednog projekta potpisali župan Darko Koren i načelnik Općine Nenad Bošnjak te u ime izvođača radova članovi Uprave tvrtke Radnik d.d. Mario Biljan i Marko Katanović. Ovo je prvi potpisan ugovor u sklopu Programa izgradnje školskih sportskih dvorana u pet općina Koprivničko-križevačke županije kojim će Županija u suradnji s jedinicama lokalne samouprave izgraditi  moderne i multifunkcionalne dvorane  u općinama Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Orehovec, Rasinja, Kloštar Podravski i Kalinovac.

Župan Koren je prilikom potpisivanja ugovora iskazao veliko zadovoljstvo što je započela realizacija  kapitalnih projekata koji će osim osiguranja adekvatnih uvjeta za učenike značajno povećati standard života te dati poseban impuls u razvoju cjelokupne društvene zajednice.

„S velikim zadovoljstvom danas potpisujemo ovaj ugovor o izgradnji školske sportske dvorane u Općini Sveti Ivan Žabno koja se u posljednjih nekoliko godina izuzetno dobro razvija. Općina je jedna od najvećih u županiji po broju stanovnika i učenika i to je bio jedan od kriterija kojim smo se vodili odabirući sredine u kojima će se graditi dvorane. Učenicima i stanovnicima ovog kraja potrebna je moderna i multifunkcionalna dvorana  koja će uvelike  unaprijediti životni standard na ovom prostoru. Projekt je koncipiran na način da Općina i Županija zajednički sudjeluju s po 50 posto udjela u ovoj investiciji, a ukupno gledajući  radi se o investicijskom ciklusu od preko 70 milijuna kuna kojim će se izgraditi pet školsko-sportskih dvorana, tako da je ovo jedna od najvećih investicija u školstvo u našoj županiji. Ovakav projekt nije lako realizirati, no vjerujem kako će dvorana biti izgrađena prema najvišim standardima te na zadovoljstvo svih korisnika i nas koji smo uključeni u ovu iznimno značajnu razvojnu investiciju“, istaknuo je župan pohvalivši rad Županijskih i Općinskih stručnih službi koje su pripremale projekt dodavši kako mu je drago da će radove izvoditi tvrtka Radnik, koja je već dokazana na svim poljima u građevinskom sektoru.

Načelnik Bošnjak zahvalio je županu na inicijativi i pokretanju programa izgradnje školskih sportskih dvorana  istaknuvši  kako je Općina dugo čekala na ovakav projekt. „Radi se o vrijednom i dugoočekivanom projektu, koji čekamo od ustrojstva Općine. Ponosan sam i zahvalan što je naša Općina prva koja je uspjela provesti ovaj projekt do samog kraja, odnosno do potpisa ugovora o početku radova na izgradnji dvorane. Hvala Županiji, županu Korenu i svima koji su omogućili da se ovaj projekt realizira“, kazao je načelnik Bošnjak.

Ispred tvrtke Radnik d.d. prisutnima se obratio član Uprave Mario Biljankoji je kazao kako je objekt projektiran kao dvodijelna dvorana površine 1400 kvadratnih metara, 11 metara visine, čelične konstrukcije i A energetskog razreda. „Dvorana će biti multifunkcionalna i  po cijeloj površini će imati podno grijanje, a izgradit će se prema sistemu ključ u ruke“, pojasnio je Biljan.

Spomenimo kako sveukupna investicija iznosi 14.741.584,00 kuna, uvođenje u posao obavit će se upisom u građevinski dnevnik najkasnije u roku 10 dana od dana potpisa ugovora, a rok za završetak ugovorenih radova je 14 mjeseci.

Nakon svečanog dijela župan je sa suradnicima obišao gradilište buduće sportske dvorane te novoizgrađeni dječji vrtić koji je u završnoj fazi. U novom objektu vrijednom preko 7.5 milijuna kuna će se obavljati djelatnost  predškolskog odgoja i obrazovanja te skrbiti o djeci rane i predškolske dobi od navršene tri godine život do polaska u osnovnu školu. Polaznici dječjeg vrtića  će biti raspoređeni u tri vrtiće skupine, a objekt će moći primiti sveukupno 60-tak vrtićaraca.

Današnjem potpisivanju ugovora i obilasku gradilišta prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec,  zamjenik općinskog načelnika Manuel Marković i predsjednik Općinskog vijeća Krešimir Habijanec , član Uprave tvrtke Radnik d.d.  Marko Katanović te ravnatelj OŠ “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno Tomislav Hanžeković.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.