Knjižnici stigla vrijedna donacija u sklopu projekta ‘Digitalni građanin’

Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci prijavljena je u projekt Digitalne građanin Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM-a) kao nastavak prethodnih projekata koji se koriste istom opremom s novim dodacima za micro:bit. (https://croatianmakers.hr/hr/project/digitalni-gradanin-2-0-donacija-robota-knjiznicama/)

IRIM (Institut za razvoj i inovativnost mladih) je kroz projekt donirao 3 robotnička seta za Knjižnicu i 3 robotnička seta za bibliobus, tzv Micro:Maqueen robote za Micro:bit. Ovi roboti su STEM edukacijski “uradi sam” kompleti koji služe kao dodaci za micro:bit. Vrijednost jednog seta iznosi 783,24 kn.

IRIM-ovi edukatori su 27.srpnja posjetili Gradsku knjižnicu „Franjo Marković“ Križevci i održali edukaciju za knjižničare s ciljem upoznavanja knjižničara s opremom i aktivnostima projekta. Set Micro:Magueen robot za Micro:bit, uz ostalu opremu i priručnike, moći će se slobodno posuditi u knjižnici i bibliobusu. Iz Gradske knjižnice pozivaju djecu i njihove roditelje da se informiraju o posudbi setova i uče jednostavnom programiranju, igraju se i zabavljaju.

IRIM priprema i novu mrežnu stranicu koja sadrži niz online tečajeva iz raznih tehnologija robotike – između ostalog i tečaj iz Micro:Maqueen-a – koje će djeca moći samostalno raditi kod kuće (ili na računalu u Knjižnici). Na kraju uspješno odrađenih tečajeva polaznici će dobivati bedževe i certifikate, a dijelit će se i nagrade koje će stizati na kućnu adresu polaznika. 

Više o cijelom projektu možete pročitati OVDJE.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.