Prikupljanje potpisa na 47 mjesta

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA – U sindikatima su zadovoljni prvim odazivom podravsko-prigorskih građana na potpisivanje peticije za sazivanje referenduma protiv novog zakona o radu. Uz 13 prvotno u gradovima naše županije otvorenih sindikalnih punktova, još su jučer u manjim sredinama, uglavnom uz škole i pošte, otvoreni novi, rekla je županijska povjerenica SSSH i pravna zastupnica Katarina Sinjeri.
– Tako je u dva dana diljem Podravine i Prigorja otvoreno ukupno 47 punktova za prikupljanje potpisa, a za sada su rezultati odlični te se nadamo da će tako biti i dalje, rekla je K. Sinjeri.

Sindikati žele da svoje mišljenje o novom zakonu, koji ukida brojna prava iz radnog odnosa, iznesu na referendumu građani Hrvatske, a vlada će ga organizirati ako tu sindikalnu inicijativu svojim potpisima podupre 450 tisuća ljudi. Potpisivanje peticije trajat će do 23. ovog mjeseca.
U Koprivnici punktovi su postavljeni uz fontanu u središtu grada i ulazu na tržnicu, ispred bolnice i željezničkog kolodvora, te Podravkine upravne zgrade i srednjoškolskog centra.

Vezano

Komentari su zatvoreni.