Križevci u biranom društvu Rima, Atene, Sydneya, Los Angelesa, Rio de Janeira…

O najnovijem križevačkom muralu, posvećenom tragično preminulom Kobe Bryantu, posljednjih dana puno se piše u hrvatskim medijima, a sada je svoje mjesto pronašao i na svjetskoj mapi. Naime, web stranica Kobemural.com, koja je osnovana s ciljem da na jednom mjestu okupi sve murale koji su diljem svijeta izrađeni u čast jednog od najvećih košarkaša svih vremena, na svoju je mapu uvrstila i Križevce.

Koliko je ovo vrijedan podatak, možda najbolje govori da su Križevci u subotu postali tek 98. mjesto u svijetu na kojem se nalazi mural u čast Kobe Bryanta, dok je do pisanja ovog članka taj broj narastao na čak 292. Doduše, većina je murala izrađena u Kaliforniji, gdje je Kobe cijelu karijeru igrao za Los Angeles Lakerse, a gdje je, nažalost, i došlo do tragične helikopterske nesreće.

Ono što je posebno vrijedno istaknuti je da su izvan Sjedinjenih Američkih Država zasad osvanula samo 43 murala, a Križevci su se našli u društvu Milana, Rima, Madrida, Atene, Istanbula, Sydneya, Melbournea, Rio de Janeira, Buenos Airesa, Abu Dhabija, Seoula, Manile, Valencije, Napulja, Bologne i drugih. Što se regije tiče, jedini mural izrađen je u Gradišci u Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo, mural je oslikan u sklopu 8. Crosscity Buckets turnira, koji se održao u subotu. Za njegovo izrađivanje zaslužni su akademski slikar Siniša Bovcon i Kruno Thorn koji su nedavno izradili i mural za poznatog hrvatskog reprezenativca Krunu Simona.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.