Križevci postali bogatiji za novi mural, Kobe Bryant ukrasio zid kod gimnazijskog igrališta (VIDEO)

Križevci i murali očito se vole. Ili barem imaju neku tajnu vezu. Kako god bilo, od subote je u našem gradu osvanuo novi mural. Ovaj puta posvećen prerano preminuloj sportskoj i košarkaškoj legendi Kobe Bryantu, koji nas je tragično napustio 26. siječnja.

Ideju oko murala pokrenula je ekipa koja stoji iza turnira Crosscity Buckets, turnira u uličnoj košarci koji se već osam godina održava u gradu podno Kalnika. Turnir organizacijski raste iz godine u godinu, a ove je kao dodana vrijednost gradu ostavljen zid kotlovnice kod gimnazijskog igrališta, koji je ukrašen prekrasnim muralom.

Za njegovo izrađivanje zaslužni su akademski slikar Siniša Bovcon i Kruno Thorn koji su nedavno izradili i mural za poznatog hrvatskog reprezenativca Krunu Simona. Križevci su time postali prvi grad u Hrvatskoj koji je dobio mural posvećen jednom od najboljih košarkaša svih vremena. Inače, bilo je dosta upita građana o tome zašto se nije odlučilo za mural u spomen Draženu Petroviću, na što su iz organizacijskog odbora Crosscity Bucketsa odgovorili:

“Naravno da smo razmišljali o toj opciji, ali mi smo generacija koja je odrasla na Bryantovim prstenima, na noćnim NBA utakmicama, tragičan ishod dogodio se prije par mjeseci, novim klincima je Kobe inspiracija, Black Mamba stav ima puno veći utjecaj na njihov košarkaški mentalitet i sve se poklopilo. No, budite bez brige, kotlovnica ima još jednu lijepu stranu za oslikavanje, a zidova uz igralište ima još pregršt i Dražen će dobiti svoje mjesto već sljedeće godine, a nadamo se kako će na red doći još hrpa drugih legendi”, najavili su nove slične akcije za sljedeća izdanja turnira, koji se isprofilirao kao vodeći hakl u sjevernoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Vezano

Komentari su zatvoreni.