Grad Križevci sufinancira projektne aktivnosti prijavitelja za sufinanciranje fotonaponskih panela na obiteljskim kućama

Grad Križevci raspisao je javni poziv o sufinanciranju projektnih aktivnosti prijavitelja na javni poziv kojim Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira ugradnju fotonaponskih panela na obiteljskim kućama.

Pravo na korištenje novčanih sredstava temeljem Javnog poziva ima fizička osoba s prebivalištem na području Grada Križevaca koja je vlasnik ili suvlasnik obiteljske kuće koja se nalazi na području Grada te za koju se zahtjev podnosi. Postojeća obiteljska kuća mora biti izgrađena temeljem građevinske dozvole ili drugog akta sukladno Zakonu o gradnji, a ukoliko se radi o upravnom aktu isti mora biti izvršan, tj. mora imati klauzulu izvršnosti ili pravomoćnosti. Javnim pozivom nisu obuhvaćene obiteljske kuće za koje je pokrenut postupak legalizacije sve do pozitivnog okončanja postupka. Ukoliko se na javni poziv javlja suvlasnik nekretnine, obvezna je suglasnost ostalih suvlasnika navedene nekretnine.

Javnim pozivom sufinancirat će se sljedeće aktivnosti:
– Projektna dokumentacija za fotonaponsku elektranu, spremna za prijavu na natječaj FZOE za sufinanciranje izgradnje elektrane
– Trošak pripreme ostale dokumentacije za prijavu na natječaj FZOE te prijave na isti, odnosno trošak konzultantskih usluga.

Visina sufinanciranja iznosi 75% troškova, a najviše 3.000,00 kuna po korisniku, a javni poziv otvoren je za podnošenje prijava do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 1. prosinca 2020. godine.
Prijava na Javni poziv podnosi se Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Križevaca, u pisanom obliku na propisanom obrascu prijave ili e-mailom na pisarnica@krizevci.hr uz napomenu „sufinanciranje projekta fotonaponskih panela“.

Više detalja oko prijave možete vidjeti OVDJE.

Vezano

Komentari su zatvoreni.