Ulična košarka trese Križevce, krema hrvatskih haklera u borbi za rekordan nagradni fond

Križevci će i osmu godinu u nizu biti poprište Crosscity Bucketsa, turnira u uličnoj košarci koji će se održati 11. srpnja pod sada već ustaljenim sloganom – ULICA TO SMO MI. Nakon što je turnir prošle godine dignut na razinu više, s obzirom na to da se prvi puta igralo po službenim FIBA 3 x 3 pravilima, sporta koji od Tokija sljedeće godine postaje olimpijski sport, organizatori turnira zadovoljno ističu da će ove godine turnir biti službeno prijavljen pri FIBA-i te će se sve ekipe boriti za bodove koji se računaju za FIBA ranking.

“Osmo izdanje turnira bit će, bez dileme, najbolje dosad. Planiramo pregršt noviteta i iznenađenja, a što se sportskog dijela tiče možemo potvrditi kako će križevačka publika imati prilike vidjeti ekipe iz samog vrha Hrvatske, a bit će i ekipa iz inozemstva”, rekao je Dejan Hrlec, jedan od osnivača i glavnih organizatora turnira koji će se i ove godine održati na igralištu križevačke gimnazije.

Pored toga, kao i prošle godine pripremit će se gumena podloga, a nadamo se da ove godine kiša neće umiješati svoje prste i spriječiti igranje na profesionalnoj podlozi. Pravdu će dijeliti licencirani suci, a još jedan novitet u odnosu na prošlogodišnje izdanje bit će dodatni semafor iza koša, uz onaj na zapisničkom stolu.

Dobre muzike i zabave također neće nedostajati. Uz tradicionalno cjelodnevno vođenje programa tijekom turnira, po prvi puta organizirat će se i službeni after party i to u centru Križevaca. Tulum na otvorenom počinje pola sata iza ponoći u Galeriji K2, a za party je zadužen DJ MIRZAISFAB.

Prijave ekipa vrše se putem službene FIBA 3×3 stranice na OVOM linku.

Kotizacija iznosi 200 kuna, a svi igrači turnira dobivaju službenu CB2020 kratku majicu, osvježenje i mogućnost osvajanja bogatog nagradnog fonda, najvišeg u osam godina postojanja turnira. Pobjednici turnira postat će bogatiji za 4000 kuna, poraženim finalistima pripast će 2000 kuna, dok će treća ekipa Crosscity Bucketsa zaraditi 1000 kuna. Kao i prošle godine, nagradu za MVP-a turnira od 500 kuna osigurat će Caffe Bar Planet Križevci. Uz njih, zlatni sponzori turnira su tvrtke HM Projekt, Poljocentar, Agro-Vet, Radnik i Caffe Bar Time Out, a turnir još podržavaju i tvrtke Trgo-agencija, Kašik, Strojrem, Artmedia, Roloflex i Robin trgovine.

Udruga organizator turnira po drugu je godinu zaredom Udruga P.O.I.N.T., dok je uz turnir i Udruga KVARK koja će osigurati tehničku podršku tijekom turnira, a i ugostit će after party u Galeriji K2.

Sve dodatne upite možete poslati na mail: krizevackibasket@gmail.com, putem mobitela (+385915796465 – Dejan Hrlec) ili u inbox Facebook stranice turnira: https://www.facebook.com/CrosscityBuckets/.

Za kraj spomenimo kako je turnir organičen na 16 ekipa. Prijave su već otvorene, stoga požurite i prijavite svoju ekipu putem linka https://tinyurl.com/buckets2020.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.