I u našem kraju potpisi za referendum o ćirilici

KOPRIVNICA – Kao i u cijeloj Hrvatskoj, diljem naše županije prikupljaju se potpisi za referendum o ćirilici, koji je inicirao Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara. U Koprivnici je potpisivanje počelo ispred gradske tržnice, dok će se od sutra (19. studenog, op.ur.) volonteri biti i u poslovnom centru na Lenišću. Među onima koji su jučer i danas (17. i 18. studenog, op.ur.) dežurali pred placom bila je predsjednica županijske Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Kristina Škoda. O odazivu je puno prerano govoriti, no rekla nam je da ima i dobrih i loših reakcija Koprivničanaca. – Sve ovisi zanima li to ljude ili ne. Mislim da nije ni sve ’91. zanimao rat, pa tako ni danas ih ne zanima stanje u Vukovaru, ali to je njihovo pravo, da oni tako misle.

Dodaje da se potpisivanje organizira u brojnim mjestima Podravine i Prigorja.  – Skupljaju se potpisi u gradovima Križevcima, Koprivnici i Đurđevcu, a skupljat će se u općinama. To će ogranci Udruge dragovoljaca i veterana skupljati, najavila je K. Škoda. Potpisi za referendum prikupljat će se do 1. prosinca.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
8 komentara
  1. sdpfuker piše:

    Kao što rekoh UDVDR ne sakuplja potpise. Inicijativa je iz KOT-a

  2. stožerlija piše:

    Ako potpise ne skuplja onaj jebivjetar iz Podravkine udruge partizanskih braniteljica onda ništ od posla!

  3. pustinja piše:

    Reklo bi se da sudjeluju i ogranci udruge dragovoljaca i veterana obzirom da je inicijativa ispred županijske udvdr a koliko znam provode je dečki iz uhblptsp iz Križevaca i traže volontere koji bi im u tome pomagali.
    I nije referendum o čirilici kako pišu nadobudni novinarčići već se radi o inicijativi promjene dijela Ustavnog zakona o pravima manjina sa dosadašnjih 30 % na prijašnjih 50 % manjinskog stanovništva uz slobodu lokalne uprave/samouprave da to bude i 20% ako oni to žele i donesu odluku na svojem nivou.

  4. sdpfuker piše:

    NETOČNO! Ogranci Udruge dragovoljaca i veterana NE SUDJELUJU u prikupljanju potpisa!

  5. thx piše:

    NETOČNO! Ogranci Udruge dragovoljaca i veterana ne sudjeluju u prikupljanju potpisa.

  6. thx piše:

    NETOČNO. Ogranci Udruge dragovoljaca i veterana neće sakupljati nikakve potpise i nemaju veze sa prikupljanjem potpisa.

  7. Anonymous piše:

    Baš me zanima koja će društvena skupina ili manjina biti meta trećeg očito nadolazećeg referenduma… Možda “komunjare”?

Komentari su zatvoreni.