I u našem kraju potpisi za referendum o ćirilici

KOPRIVNICA – Kao i u cijeloj Hrvatskoj, diljem naše županije prikupljaju se potpisi za referendum o ćirilici, koji je inicirao Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara. U Koprivnici je potpisivanje počelo ispred gradske tržnice, dok će se od sutra (19. studenog, op.ur.) volonteri biti i u poslovnom centru na Lenišću. Među onima koji su jučer i danas (17. i 18. studenog, op.ur.) dežurali pred placom bila je predsjednica županijske Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Kristina Škoda. O odazivu je puno prerano govoriti, no rekla nam je da ima i dobrih i loših reakcija Koprivničanaca. – Sve ovisi zanima li to ljude ili ne. Mislim da nije ni sve ’91. zanimao rat, pa tako ni danas ih ne zanima stanje u Vukovaru, ali to je njihovo pravo, da oni tako misle.

Dodaje da se potpisivanje organizira u brojnim mjestima Podravine i Prigorja.  – Skupljaju se potpisi u gradovima Križevcima, Koprivnici i Đurđevcu, a skupljat će se u općinama. To će ogranci Udruge dragovoljaca i veterana skupljati, najavila je K. Škoda. Potpisi za referendum prikupljat će se do 1. prosinca.(RKC)

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Nino Čeredar
Nino Čeredar

UHBLPTSP traži volontere voljne raditi na sakupljanju potpisa. Kontakt u udruzi u krugu bivše vojarne ili na mob. 0989709079

sdpfuker
sdpfuker

Kao što rekoh UDVDR ne sakuplja potpise. Inicijativa je iz KOT-a

stožerlija
stožerlija

Ako potpise ne skuplja onaj jebivjetar iz Podravkine udruge partizanskih braniteljica onda ništ od posla!

pustinja
pustinja

Reklo bi se da sudjeluju i ogranci udruge dragovoljaca i veterana obzirom da je inicijativa ispred županijske udvdr a koliko znam provode je dečki iz uhblptsp iz Križevaca i traže volontere koji bi im u tome pomagali.
I nije referendum o čirilici kako pišu nadobudni novinarčići već se radi o inicijativi promjene dijela Ustavnog zakona o pravima manjina sa dosadašnjih 30 % na prijašnjih 50 % manjinskog stanovništva uz slobodu lokalne uprave/samouprave da to bude i 20% ako oni to žele i donesu odluku na svojem nivou.

sdpfuker
sdpfuker

NETOČNO! Ogranci Udruge dragovoljaca i veterana NE SUDJELUJU u prikupljanju potpisa!