Križevačke atletičarke i atletičari ostvarili plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se danas u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima, gradu u kojem se sportska natjecanja pod okriljem Sportskih igara mladih odvijaju već 24. godinu zaredom.

Program je započeo zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili Tomislav Gudić, direktor natjecanja i Tihana Butorac iz Plazma Sportskih Igara mladih te Sandro Novosel, pročelnik upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam. Plamen Igara u pratnji malih sportaša donio je Viktor, maskota Igara. U sportskom dijelu programa sudjelovali su djevojčice i dječaci u utrkama na 60 metara, a pobjednici su se plasirali na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u Savudriji.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova, a prošle su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 24 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Vezano

Komentari su zatvoreni.