Večeras na 7. STEAM večeri o tome kako smisleno raspravljati u doba post-istine

Zašto se dijelimo po mnogim društvenim pitanjima, od ženskih prava i prava na život do cijepljenja i posvajanja djece iz Afrike, možemo li postati društvo otvoreno za slobodnu komunikaciju i uvažavanje različitosti, kako prevladati tzv. urođenu sklonost potvrdi vlastitih stavova, o tome će govoriti dr. sc. Armano Srbljinović, na 7. STEAM večeri koja će se održati u petak, 24. ožujka u opuštenoj atmosferi na 1. katu Caffe bara „Bull 23“ u Križevcima, s početkom u 20 sati. Tribinu će moderirati Sandro Novosel iz Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“.

Armano Srbljinović matematičar je, magistar računalnih znanosti i doktor sociologije, nezavisni istraživač društvenih sukoba i suradnje, neoendogenog razvoja te drugih socioekonomskih tema, rođeni Križevčanin s prebivalištem u Zagrebu. Tribina „Kako smisleno raspravljati u doba post-istine?“ dio je serijala kratkih tribina „STEAM večeri“ koji križevačka udruga P.O.I.N.T. sa Zakladom za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ i partnerima organizira u sklopu EU projekta „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“.

Projekt „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“ provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.