Mario Rajn ulazi u HSS, sutra predstavljanje u Saboru

U srijedu 26. veljače s početkom u 11 sati u Hrvatskom saboru održat će se konferencija za medije na temu: Energetska tranzicija prema obnovljivim izvorima energije te ulazak Marija Rajna u HSS, prenijela je Hrvatska seljačka stranka na svojoj službenoj web stranici.

Na konferenciji za medije govorit će predsjednik HSS-a Krešo Beljak te gradonačelnik Križevaca Mario Rajn. U nastavku donosimo kompletnu objavu HSS-a.

Mario Rajn je sveučilišni prvostupnik matematike Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s pedagoško-psihološkim kompetencijama stečenim na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Kao stipendist Veleučilišta VERN stručno se usavršavao na diplomskom studiju IT menadžment. Završio je i godišnji program Akademije za politički razvoj Vijeća Europe.

Više od desetljeća aktivan je kao volonter u civilnom sektoru, a četiri godine prije stupanja na funkciju gradonačelnika bio je predsjednik križevačke Udruge P.O.I.N.T. u kojoj je realizirao mnoge dobrotvorne akcije kao i organizirao razne kulturno-umjetničke festivale i projekte koji promoviraju obrazovanje, poput Sajma studija, Priprema za državnu maturu, itd. Završetkom mandata u udruzi odlučio se posvetiti bavljenju lokalnom politikom za javno dobro.

Bio je član Gradskog savjeta mladih Grada Križevaca od 2009. do 2013. godine i član Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije od 2012. do 2014. Pripravnički staž je odradio u bankarskom sektoru. Nekoliko je godina radio kao nastavnik matematike u osnovnim i srednjim školama Križevaca i okolice, a zatim je prešao u privatni sektor.

Prije izbora za gradonačelnika Križevaca dvije godine je radio na poziciji izvršnog direktora u jednom križevačkom poduzeću s četrdesetak zaposlenih, na poslovima razvoja poslovanja i strateškog upravljanja. Nedavno je pripremio te iz sredstava EU fondova uspješno osigurao financiranje projekta za uvođenje suvremenih tehnoloških rješenja u poslovanje poduzeća, čija provedba je u tijeku.

Područja od posebnog interesa su mu IT, održivi razvoj te energetika – obnovljivi izvori energije

Otkako je Rajn na čelu Križevaca, mediji su taj grad u Koprivničko-križevačkoj županiji prozvali šampionom EU fondova, gradom budućnosti, gradom solarne energije te gradom koji “misli zeleno”, a Rajn ističe kako im je u planu da do 2030. godine Križevci postanu potpuno energetski neovisan grad u Hrvatskoj – Križevci – grad koji misli “zeleno”.

Križevci: Prvi grad u Hrvatskoj čiji su građani sufinancirali izgradnju solarne elektrane

Govori engleski i njemački jezik. Oženjen je suprugom Vlatkom, liječnicom koja je specijalizantica školske medicine, imaju kćerkicu Evu. U slobodno vrijeme voli zaigrati mali nogomet, a sa suprugom rado sudjeluje u pub kvizovima. Ljubav prema glazbi u mladenačkim danima je njegovao kao klavijaturist u križevačkom rock-sastavu Porota, a završio je i osnovnu glazbenu školu, instrument harmonika. Veliki je ljubitelj knjiga, posebno iz ekonomskih i tehnoloških područja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.