Rekorder vikenda – za volanom pod utjecajem alkohola od 2,67 promila

STOP POLICIJATijekom vikenda, od 19. do 21. listopada 2018. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena. Vozač pod utjecajem alkohola sudjelovao je u jednoj prometnoj  nesreći. Okolnosti uslijed kojih su zabilježene prometne nesreće bile su nepropisna vožnja unatrag, nepropisno uključivanje u promet i nepropisno kretanje.

Policijski službenici sankcionirali su 193 prometna prekršaja, od čega 49 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, 50 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom, 10 prekršaja nepropisne uporabe mobitela u vožnji te 40 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalice.

Mladi vozači tijekom vikenda nisu evidentirani kao počinitelji prometnih nesreća. Poradi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola sankcionirana su četiri mlada vozača. Najveća koncentracija alkohola kod mladog vozača zabilježena je u subotu, 20. listopada, u 20.10 sati u Đurđevcu, kada je 22-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,21 promil.

Četiri vozača smještena su u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok su također četiri vozača bila uhićena. Protiv trojice su provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanom kaznom i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 21. listopada, u 1.45 sati u Križevcima u Kalničkoj ulici, kod 48-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,67 promila.

Najveća brzina utvrđena je u subotu, 20. listopada, u 20.59 sati na otvorenom dijelu državne ceste DC 2 između Virja i Đurđevca, gdje je 47-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 156 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 90 kilometara na sat.

Vezano

Komentari su zatvoreni.