Prge, kobasice, sir, med, kruh i sve najbolje s hrvatskih farmi posluženo na križevačkom doručku

DORUČAK S HRVATSKIH FARMI U Križevcima je jutros (u ponedjeljak, 10.4. u Razvojnom centru i tehnološkom parku, op.ur.) započeo Doručak s hrvatskih farmi, događanje koje okuplja proizvođače hrane i domaćih proizvoda, javlja portal ePodravina.hr.

Zainteresiranoj javnosti posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi iz Koprivničko-križevačke županije.

Cilj projekta je promocija domaće poljoprivredne proizvodnje, a predstavljena je proizvodnja specifična za Koprivničko-križevačku županiju, kao i sustav dobrovoljnog označavanja proizvoda. Proizvodi s hrvatskih farmi, prema riječima organizatora, dokazane su sljedivosti, svježi, dostupni i kvalitetni, poznatog podrijetla i datuma proizvodnje, a njihovom se kupovinom potiče razvoj hrvatske poljoprivrede.

Okupljenima su se obratili organizatori skupa, ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać, zamjenik župana koprivničko-križevačkog Darko Sobota i državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković koja je zamijenila najavljenog ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića koji je morao biti prisutan na sjednici Vlade.

Domaćin skupa, križevački gradonačelnik i saborski zastupnik pohvalio je ovakvo događanje i istaknuo kako je bitno kupovati hrvatske proizvode.

– Mi smo grad gdje su stočarstvo i poljoprivredna proizvodnja dominantni. U Hrvatskoj treba kupovati i konzumirati hrvatsko, Vlada i ministarstvo vode dobru politiku i to podržavaju hrvatski građani i zato se okupljaju na ovakvim događanjima. Zašto bi se mi sramili promovirati svoje proizvode kad to sve zemlje rade – istaknuo je Hrg.

Nakon doručka, poljoprivredni proizvođači zaputili su se prema gradskoj vijećnici gdje su s predstasnicima HPA i Ministarstva poljoprivrede raspravljali o aktualnom stanju u poljoprivredi i programu ruralnog razvoja Republike Hrvatske od 2014. do 2020. godine.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.