Vatrogasci iz Koprivničko-križevačke županije sudjelovali na 21. hodočašću vatrogasaca u Svetište Majke Božje Bistričke

U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice te uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije, u nedjelju 31. svibnja održano je 21. hodočašće hrvatskih vatrogasaca u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke na kojem su sudjelovali i vatrogasci iz Koprivničko-križevačke županije, a koje su predvodili županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan, predsjednik po ovlaštenju VZ Koprivničko-križevačke županije Branko Vucikuja te zamjenici predsjednika  Vladimir Piškor i Ivan Matosović.

Hodočašće je započelo svečanim mimohodom kroz Mariju Bistricu do crkve blaženog kardinala Alojzija Stepinca na otvorenom, a koncelebriranu svetu misu  predvodio je preč. Antun Štefan nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj koji je istaknuo kako vatrogasci svojim hrabrim djelima govore jezikom ljubavi i zajedništva kojeg svi razumiju. Nakon misnog slavlja i blagoslova, hodočašće vatrogasaca završilo je križnim putem na bistričkoj Kalvariji.

Tradicionalnom hodočašću prisustvovalo je preko 900 vatrogasaca iz Hrvatske na čelu s glavnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem i potpredsjednikom Vlade RH i ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem koji su se obratili prigodnim govorima te predsjednikom Predsjedništva HVZ-a Antom Sanaderom, a uz velik broj uzvanika hodočašće su pohodila i brojna izaslanstva te predstavnici jedinica regionalne i lokalne samouprave.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.