Ravnateljima osnovnih škola s područja županije predstavljen Vodič kroz srednje škole


U prostorijama Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica u utorak, 26. svibnja župan Darko Koren je u prisustvu zamjenika Ratimira Ljubića te pročelnice Upravnog odjela  za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek i pročelnice Službe ureda župana Melite Ivančić, održao sastanak s ravnateljima i predstavnicima osnovnih škola s područja Koprivničko-križevačke županije. Župan je uvodno naglasio kako je s obzirom na trenutnu nemogućnost predstavljanja srednjih škola i organiziranja promotivnih aktivnosti u osnovnim školama koje su se dosad provodile u vezi upisa učenika u srednje škole, Koprivničko-križevačka županija u suradnji s partnerima pripremila Vodič kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije za školsku godinu 2020./2021.

Vodičem smo željeli na jednom mjestu približiti i pokazati što nude srednje škole na području Koprivničko-križevačke županije, a u njemu su sadržane sve potrebne informacije o školama i programima koje nude, od gimnazijskih, pa sve do strukovnih i umjetničkih programa. Namijenjen je svim učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima, a dostupan je na mrežnoj stranici Koprivničko-križevačke županije, kao i u tiskanom obliku. Hvala Vam što ćete pomoći u distribuciju tiskanog oblika Vodiča, želja nam je da svaki osnovnoškolac i njihovi roditelji u svojim kućama imaju po primjerak te donesu odluku oko daljnjeg nastavka školovanja i upisu željenog školskog programa. Naravno, voljeli bismo da se naši osnovnoškolci upišu u srednje škole na području naše županije jer imamo sjajne srednje škole, stručni kadar i dobre uvjete. Vjerujem kako smo oko budućnosti naše djece svi jedinstveni u stavovima i želji da im omogućimo najkvalitetnije obrazovanje“, kazao je župan.

Za škole kojima Županija nije osnivač, dobivena je suglasnost za distribuciju materijala osnivača gradova, Koprivnice, Križevaca i Đurđevca pa će svi učenici osmih razreda uskoro u svojim domovima imati primjerke vrijednog Vodiča. Prisutnim ravnateljima i predstavnicima škola obratio se i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je naglasio kako će Vodič uvelike pomoći u odabiru školskog programa posebice u ovom vremenu u kojem nema klasične promocije škola. „Cilj nam je privesti ovu školsku godinu kraju te da naši učenici odaberu buduća zanimanja i programe koji će zadovoljiti njihove afinitete. Odabir nije lagan, no naše škole uistinu imaju što ponuditi“, istaknuo je zamjenik Ljubić.

Domaćin sastanka, ravnatelj Gimnazije „Fran Galović“ Vjekoslav Robotić zahvalio je Županiji na kreiranju materijala koji će, kako je istaknuo, učenike na najbolji način usmjeriti prema sekundarnoj razini obrazovanja te postati tradicionalni alat u sustavu profesionalne orijentacije za učenike i nastavnike.

Na kraju sastanka pročelnica Mušlek je predstavila strukturu i sadržaj Vodiča napomenuvši kako su sve škole na području županije jednako važne te kako je uvjerena da će učenici odabrati najbolje školske programe koji odgovaraju njihovim afinitetima pri čemu će Vodič poslužiti kao izvrsna pomoć, ne samo njima već i njihovim roditeljima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.