Neobična i zanimljiva suradnja gimnazijalaca i Kluba dijabetičara Križevci

Neobična i zanimljiva suradnja gimnazijalaca i Kluba dijabetičara Križevci

Članovi novoosnovanog Kluba dijabetičara Križevci druže se jednom tjedno u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Križevci. Ovog utorka pridružile su im se učenice Gimnazije Ivana Zakmardija Dijanovečoga Križevci Marta Salopek i Sabina Srbljinović i profesorice Magdalena Markešić i Gordana Pintarić-Kovač. Prvo su članice biološke i kemijske skupine gimnazije Marta i Sabina „pikale“ članove Kluba dijabetičara i izmjerile im razinu šećera u krvi, a zatim su svi zajedno radili lagane pripremne vježbe i vježbe rastezanja koje je vodila profesorica Markešić.

Uz zabavu i smijeh pola sata vježbanja je brzo prošlo i uslijedila je nova tura „pikanja“ i mjerenja razine šećera nakon vježbanja. Dogovoreno je i sljedeće druženje na kojem će se biolozi „naoružati“ i tlakomjerom. Bit će zanimljivo analizirati rezultate kroz duže vremensko razdoblje u kojem će zasigurno svi nešto naučiti. Dijabetičari i gimnazijalci se zahvaljuju uvijek nesebičnim križevačkim vatrogascima koji su ustupili dvoranu za vježbanje.

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Novoosnovanom Klubu dijabetičara, želim uspjeh u radu i dug život. Hvale vrijedno je uključivanje mladih iz gimnazijalaca u pomoći našim sugrađanima, koji se bore sa “tihim ubojicom”. Tako će i naši mladi osvijestiti kako je važno razmišljati o zdravlju, prehrani i tjelesnoj aktivnosti. A, isto vrijeme iskusiti će da je lijepo pomagati drugima.
    Svima sretno!

Komentari su zatvoreni.