Povodom Dana vatrogasaca održan prijem za križevačke vatrogasce

Povodom Dana vatrogasaca i njihovog nebeskog zaštitnika sv. Florijana koji se obilježava 4. svibnja u Gradskoj upravi Grada Križevaca održan je prijem za križevačke vatrogasce.

Čestitke vatrogascima na njihovom danu uputio je gradonačelnik Mario Rajn koji je zahvalio na svemu što čine inače, a posebno u ovim okolnostima kao dio Stožera civilne zaštite te je dodao da su upravo vatrogasci od vitalnog značaja za funkcioniranje grada i društvene zajednice. Naglasio je i važnost dobrovoljnih vatrogasnih društava bez kojih u pojedinim ruralnim dijelovima našeg grada ne bi bilo društvenih aktivnosti koje vatrogasci svojim djelovanjem donose u svoje lokalne zajednice te dodao :

„Obećavam vam da neću nikome dopustiti da vas obezvređuje, mi čvrsto stojimo iza vas. Izdvajanja za vatrogastvo koja povećavamo iz godine u godinu nisu znak populističkih mjera, nego čvrsto uvjerenje da upravo u sustav vatrogastva moramo ulagati kako bismo bili sigurni da možemo računati na vas i na sigurnost naših građana. Od srca vam zahvaljujem i čestitam vam vaš dan sv. Florijana uz zagovor neka bude sretna godina,uz što manje intervencija. Vjerujte mi, u ime svojih sugrađana, ali i u svoje osobno ime, puno sigurnije spavam kad znam da ste uz nas.“

Ispred vatrogasaca obratio se predsjednik Vatrogasne zajednice grada Križevaca i opunomoćenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Križevci Miroslav Petračija:

„Najprije vam se želim zahvaliti na vremenu i trudu koji ulažete u nas vatrogasce i vjerujte da mi to znamo cijeniti. Kao što znate ove godine smo održali samo 16 godišnjih skupština od ukupno 35 koliko imamo DVD-a.„

Istaknuo je da će aktivnosti naše vatrogasne zajednice probati nadoknaditi u drugoj polovici ove godine kada ih očekuju brojna vatrogasna natjecanja. U tijeku je i nabavka kombi vozila kojeg će koristiti članovi naših društava za prijevoz svojih članova. Još jednom se zahvalio na prijemu i svim vatrogaskinjama i vatrogascima čestitao dan vatrogasaca.

Čestitkama se pridružio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović:

„Sretan sam i zadovoljan što smo se uspjeli naći na Vaš dan, dan svetog Florijana usprkos ovim nedaćama koje su zadesile ne samo naš grad, nego i cijeli svijet. U ovom periodu ste pokazali hvale vrijedan angažman na terenu i svojim snagama ste doprinijeli što je manje moguće negativnom razvoju ove situacije. Podržavamo vas maksimalno koliko možemo,pratimo vas u svim vašim programima i projektima i u vašem opremanju i da možete što je moguće bolje odgovoriti na ono što se stavi pred vas. Hvala vam na svemu što činite za ovaj grad.“

Prijemu su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević, tajnik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Matosović i zapovjednik DVD-a Križevci Jurica Smiljan.

Vezano

Komentari su zatvoreni.