Održan prijem za dobitnike Erasmus akreditacija

U prostorima Županijske uprave održan je prijem za predstavnike škola kojima su dodijeljene Erasmus akreditacije kako bi im čestitao na tom uspjehu, ali i na ukupnoj aktivnosti u provođenju EU projekata. Uz župana Korena, prijemu su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, ravnatelj Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica Vjekoslav Robotić, gimnazijske koordinatorice za Erasmus i EU projekte Marina Njerš i Martina Grgac, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić i koordinatorica Ljiljana Mraz te ravnatelj Osnovne škole Sveti Petar Orehovec Stjepan Lučki.

Akreditacije su dodijeljene u okviru Agencije za mobilnost i programe EU, a njima je školama dana dodatna prilika za razvoj i istraživanje, veće mogućnosti za osmišljavanje vlastite strategije mobilnosti te redovita financijska sredstva za nove aktivnosti mobilnosti. Kako bi ih dobile, škole su morale izraditi plan za provedbu visokokvalitetnih mobilnosti te ih uvrstiti u svoju ponudu obrazovanja i osposobljavanja, a akreditacije vrijede do 2027. godine. Koprivnička Gimnazija i Osnovna škola Sveti Petar Orehovec akreditacije su dobile u području odgoja i obrazovanja, dok Obrtnička škola spada pod područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Treće područje u kojemu su se dodjeljivale akreditacije je obrazovanje odraslih.

Župan Darko Koren je, uz čestitke predstavnicima škola, pohvalio njihov izniman angažman u provedbi EU projekata i korištenju EU sredstava, dodavši kako Županija, kao osnivač, prati i podržava njihov rad, posebno u dijelu predfinanciranja projekata, te im je uvijek na raspolaganju za svu potrebnu pomoć.

Ravnatelj Lučki složio se s važnošću sudjelovanja škola u EU projektima, kazavši kako su se aktivnije uključili od 2015. godine: „Želja nam je da naši učenici kroz suradnju na projektima steknu dodatna znanja i vještine, kako bi ih mogli primjenjivati na ovim prostorima. Cilj je da vide kako je raditi u drugim zemljama i da te kvalitete prenesu u svoje djelovanje. Svjesni smo kako je potrebno mnogo energije i odricanja da se pripreme i provode EU projekti i zahvaljujem svojem timu na tome, kao i vodstvu Županije što prepoznaje naše napore, daje nam podršku i promovira naše uspjehe.“

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.