Županijski Zavod za hitnu medicinu nabavom uređaja za masažu srca i dva nova sanitetska vozila obilježio Nacionalni dan hitne medicinske službe

U sklopu današnje koordinacije Stožera civilne zaštite obilježen je i Nacionalni dan hitne medicinske službe koji je Hrvatski sabor proglasio 30.travnja 2013. godine i tako se pridružio nizu svjetskih zemalja koje nastoje senzibilizirati javnost o važnostima i specifičnostima ove iznimno odgovorne i teške djelatnosti. Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković uputila je zahvalu i čestitku svim djelatnicima županijskog Zavoda.

„Koristim priliku da svim djelatnicima hitne medicinske službe čestitam ovaj dan te da im se zahvalim na požrtvovnosti i nesebičnosti koju svakodnevno  pokazuju u zbrinjavanju i spašavanju našega stanovništva, posebice u ovom zahtjevnom i  kriznom  vremenu u kojem se svim snagama borimo kako bi suzbili epidemiju bolesti COVID-19. Unatoč krizi, nabava koja je provedena prije nastale epidemije rezultirala je jučerašnjom isporukom medicinskih uređaja za automatsku masažu srca, što je veliki doprinos zbrinjavanju pacijenata na terenu. Sve ispostave Zavoda za hitnu medicinu kao i središnjica Koprivnica sada posjeduju jedan takav uređaj, pojedinačne vrijednosti 90.000,00 kuna. Također, sljedeći tjedan očekujemo isporuku  dva sanitetska vozila, s čime smo dosegli kompletno novi vozni park“, istaknula je ravnateljica Hanžeković.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić i ostali članovi su se priključili čestitkama te zahvalili svim djelatnicima Županijskog zavoda za hitnu medicinu na predanom radu uz želje da intervencija bude što manje. S obzirom da Nacionalni dan hitne medicinske službe nije obilježen na uobičajen način, danas su u zajedničkom videokonferencijskom pozivu, u organizaciji Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, sudjelovali svi županijski zavodi za hitnu medicinu Republike Hrvatske te na taj način kratko obilježili ovaj plemeniti poziv.

Vezano

Komentari su zatvoreni.