S radom započeli timovi za procjenu stanja u domovima socijalne skrbi na području županije

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je održao redovnu koordinaciju na kojoj je raspravljano o aktualnostima vezanim za epidemiju koronavirusa. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić izvijestio je članove o  Odluci o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Koprivničko-križevačke županije koja je stupila na snagu u nedjelju 19. travnja napomenuvši kako će stanovnici  od sada e-propusnicu trebati samo  za odlazak na područje druge županije.

Što se tiče epidemiološke situacije, na području županije nema novih slučajeva oboljenja COVID-19 infekcijom. Do sada su od početka epidemije ukupno zabilježena 32 slučaja oboljenja uzrokovanih koronavirusom te je potvrđeno i osam slučajeva izlječenja.

Ravnatelji i predstavnici županijskih zdravstvenih ustanova izvijestili su kako se aktivnosti u ustanovama obavljaju redovno i bez poteškoća te u skladu sa svim protokolima i uputama vezanim za sprječavanje širenja bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom.

Načelnik Ljubić izvijestio je članove Stožera i o danas održanom sastanku s predstavnicima timova za procjenu stanja u domovima socijalne skrbi na području županije. Formirana su tri tima za područja Koprivnice, Križevaca i Đurđevca, koji su s radom započeli danas, a glavni im je zadatak kontrolirati provode li se u domovima i udomiteljstvima sve epidemiološke mjere, upute i protokoli zdravstvene zaštite.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije  na kraju koordinacije uputio je apel građanima da se, unatoč liberalizaciji mjere kretanja, pridržavaju svih propisanih općih mjera i uputa zaštite te da uz odgovorno ponašanje održavaju socijalnu distancu i brinu o higijeni kako bi situacija sa širenjem bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom i dalje bila pod nadzorom.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.