To su vrlo čudni potezi Vlade. Prekid gradnje bila bi tragedija

Križevačka vlast o najavi obustave gradnje Ipsilona: Žele vjerovati – začuđeni napisima da se radovi ne odvijaju, slikama dokazuju suprotno

Križevačke gradske čelnike zabrinula je Vladina najava da odustaje od gradnje Podravsko-bilogorskog ipsilona zbog manjka novca. Branko Hrg, gradonačelnik, predsjednik HSS-a, stranke koja je uz HDZ kao dio vladajuće garniture od početka gradnje 2009. najviše agitirala za taj projekt, kazao je da bi bio “razočaran da se prekinu radovi”.

– Ne znam radi li se o službenim najavama Vlade, jer o tome čitam u medijima i nadam se da su samo probni baloni. Ne mogu reći da nisam zabrinut obzirom na vrlo čudne poteze Vlade, pa je lako moguće u nizu grešaka napraviti i novu, tragičnu za ovaj kraj – objašnjava Hrg, vjerujući da će “ipak biti i razuma i matematike koji bi pokazali da je isplativije završiti dionicu do Križevaca, u koju su utrošene stotine milijuna kuna, nego platiti penale i hrpu novca za konzerviranje radova.”

Prošlog tjedna na Dan grada je kazao da ga raduje nastavak gradnje autoceste koja je za križevački kraj, ocijenjeno je, bitna jer se na njoj temelji i razvoj poduzetničke zone Gornji Čret uz trasu kod Voj. Kloštra.
– Naravno da sam to rekao jer se radovi stvarno odvijaju, a i prijašnji, kratkotrajni ministar je najavljivao da se radovi nastavljaju do nas.

Gradsku upravu zato “začuđuju napisi da se na dionici Cugovec-Križevci ništa ne radi”, te ovih dana “dokazuju” na svojoj web stranici suprotno, slikama s gradilišta petlje u Cubincu, izgrađenog nadvožnjaka u Cugovcu, budućima u Tučeniku i Križevačkoj Poljani.

– Svaki stanovnik našeg kraja svjestan je važnosti izgradnje ove ceste i njenog utjecaja na razvoj i budućnost Križevaca. Zaustavljanje radova to bi unazadilo i onemogućilo razvoj – upozorava Hrg, dodajući i da grad i županija zaslužuju izlazak iz izolacije, te da se za nastavak gradnje moraju uspjeti izboriti dužnosnici u Vladi i Saboru, kojih je iz ovog kraja veliki broj. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.