Počinje gradnja pruge Dugo Selo – Križevci vrijedne 220 milijuna eura

Hajdas-Doncic-300x200_glaspodravine_hrMinistar Hajdaš Dončić najavio – Natječaj za gradnju pruge bit će raspisan sredinom listopada, a sredinom studenog potpisuje se ugovor za 44 vlaka

Sredinom listopada bit će raspisan natječaj za izvođača radova na gradnji pruge Dugo Selo – Križevci vrijedne 220 milijuna eura. Najavio je to ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić obilježavajući Dan željeznica. Ministar je rekao da je to zadnji put da se obilježava taj dan jer tri poduzeća – HŽ Putnički prijevoz, HŽ Cargo i HŽ Infrastruktura – postala su posebne tvrtke. Još su lani bili u HŽ Holdingu. Stoga je Hajdaš Dončić jučerašnje okupljanje u zgradi HŽ-a nazvao karminama.

Hajdaš Dončić najavio je i da bi do 15. studenog s Končarom trebao biti potpisan ugovor o nabavi 44 nova vlaka za HŽ Putnički prijevoz, nakon što se dogovore uvjeti kreditiranja tog projekta.
Za HŽ Cargo rekao je da su pregovori s rumunjskom tvrtkom o privatizaciji u tijeku i da bi za tri do četiri tjedna mogao biti usklađen kupoprodajni ugovor. Za Rumunje je rekao da poštuju rokove i da su izdali valjane garancije.(VL)

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Sanja Tokalić
Sanja Tokalić

Sanja Tokalić liked this on Facebook.

Snjezana Vojta
Snjezana Vojta

Snjezana Vojta liked this on Facebook.

Ana Rajkovic
Ana Rajkovic

Ana Rajkovic liked this on Facebook.

free
free

Aspro sad si nas sve razočarao, mislili smo da si glup. ali si totalni debil.

Aspro
Aspro

kaj ćeš…..i ja sam mislio da možeš bolje……………..

free
free

Aspro ako tvoji ostanu na vlasti lako je moguće nešto što nigdje na svijetu ne postoji, a to je da željeznice daju infrastrukturu u koncesiju ni u prodaju. Ćuo si valjda da se tvoji hvale s najvećim državnim projektima izgradnje koridora 5c i kasnije koridora 10? Pošto si glup onda ću ti reći da se HŽ sastoji od HŽ cargo, HŽ putnički promet iHŽ infrastruktura, a posljednje dvije ni u jednoj zemlji nisu podložni privatizaciji, osim naravno u Hrvatskoj ako tvoji i dalje budu na vlasti. Ti se Aspro svemu čudiš, otprilike kao oni u Jankomiru.

Aspro
Aspro

free,ako ti nastaviš ovako besplatno davati vrlo značajne,povjerljive i mukotrpno prikupljane podatke i informacije,začas ću te i ja ovako glup prešišati.Što ćeš onda,a?Opet će ti neki glupi Aspro biti kriv i oni neki “njegovi”… Al ajd,ajmo sad na šalu.Kojima ja to pripadam pa su to neki “moji”?Polako dolazimo do otkrića da tvoje mišljenje(za koje bi svatko iole točan rekao da ni ne postoji) da sam ja glup uopće nema pokriće!Kako ti znaš da ja imam neke “svoje” a ja to neznam?Hm… Neznam ni tko su to ti “moji”.Oli su izvanzemaljci,patuljci,crnčuge,Romi,aboriđini,Indijanci iz rezervata ili društvo liječenih alkoholičara, etc…De se ti,pajdo,malo preciznije… Više »