Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Počinje gradnja pruge Dugo Selo – Križevci vrijedne 220 milijuna eura

Hajdas-Doncic-300x200_glaspodravine_hrMinistar Hajdaš Dončić najavio – Natječaj za gradnju pruge bit će raspisan sredinom listopada, a sredinom studenog potpisuje se ugovor za 44 vlaka

Sredinom listopada bit će raspisan natječaj za izvođača radova na gradnji pruge Dugo Selo – Križevci vrijedne 220 milijuna eura. Najavio je to ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić obilježavajući Dan željeznica. Ministar je rekao da je to zadnji put da se obilježava taj dan jer tri poduzeća – HŽ Putnički prijevoz, HŽ Cargo i HŽ Infrastruktura – postala su posebne tvrtke. Još su lani bili u HŽ Holdingu. Stoga je Hajdaš Dončić jučerašnje okupljanje u zgradi HŽ-a nazvao karminama.

Hajdaš Dončić najavio je i da bi do 15. studenog s Končarom trebao biti potpisan ugovor o nabavi 44 nova vlaka za HŽ Putnički prijevoz, nakon što se dogovore uvjeti kreditiranja tog projekta.
Za HŽ Cargo rekao je da su pregovori s rumunjskom tvrtkom o privatizaciji u tijeku i da bi za tri do četiri tjedna mogao biti usklađen kupoprodajni ugovor. Za Rumunje je rekao da poštuju rokove i da su izdali valjane garancije.(VL)

wpDiscuz