Potpisani ugovori za najveći europski infrastrukturni projekt u Križevcima

Gradonačelnik Mario Rajn danas je u Zagrebu potpisao ugovor o sufinanciranju projekta Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Križevci i to nakon što je direktorica Vodnih usluga d.o.o. Križevci Helena Kralj Brlek potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s ministrom zaštite okoliša i energetike, Tomislavom Ćorićem i generalnim direktorom Hrvatskih voda, Zoranom Đurokovićem.

Ovime su i službeno osigurana sredstva te ispunjeni svi preduvjeti da se krene s ovim, u Križevcima, do sada najvećim infrastrukturnim projektom kojim će se izgraditi 53,3 kilometara nove kanalizacije, rekonstruirati 13 kilometara postojeće kanalizacije te izgraditi 9,5 kilometara vodovodne mreže uz rekonstrukciju 19,5 kilometara stare vodovodne mreže.

Osigurano je oko 180 milijuna nepovratnih europskih sredstava, dok će ostatak 76 milijuna zajednički sufinancirati Ministarstvo zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, Hrvatske vode i Grad Križevci.

Aglomeracija Križevci je najveći infrastrukturni projekt na području Križevaca, bilo da govorimo o financijskim sredstvima koje smo dobili iz Europske unije, bilo o samoj zahtjevnosti i području koje obuhvaća, a zasigurno i kao projekt koji će značajno poboljšati kvalitetu života na području Grada Križevaca i to za veliki broj naših stanovnika.

Vezano

Komentari su zatvoreni.