Uskrsna_Razglednica_Rokat_1933_Gradski_muzej_KrizevciPODRAVINA I PRIGORJE – Na Veliki petak, u Koprivnici i Križevcima su se dijelili riblji obroci. Podravka je častila građane prženim ribicama. Kuhari Pivnice Kraluš pripremili su oko 200 kilograma srdelica, odnosno podijeljeno je otprilike tisuću porcija. Grad Križevci tradicionalno na Veliki petak svoje građane časti fišem. Tako je bilo i danas (3. travnja, op.ur.), fiš je dijeljen prijepodne na Stossmayerovom trgu.

Paketi s namirnicama za siromašnije
Siromašnim Koprivničancima je uoči Uskrsa podijeljeno 80 paketa s namirnicama, izvijestili su iz Gradskog društva Crvenog križa. Pakete su napunili i podijelili u suradnji sa županijskom Udrugom rad na dar, donacijama građana iz trgovačkih centara te koprinvičkih vijećnika. Popis 80 potrebitih obitelji sastavili su u gradskoj upravi, a u svakom paketu su osnoven prehrambene i higijenske namirnice. Osim toga, iz koprivničkog Crvenog križa su izvijestili da su kroz Socijalnu samoposlugu na području grada i 11 okolnih općina siromašnim osobama uoči Uskrsa donirali oko 170 paketa hrane, među kojima je i dio namirnica iz donacije Hrvatskog Crvenog križa.

‘Uskrsna humanitarna akcija’ Udruge Kopriva
Udruga Kopriva privodi kraju “Uskrsnu humanitarnu akciju”, kojom žele uljepšati blagdane siromašnim sugrađanima. Započeli su ju prije skoro mjesec dana, a o rezulatatima je izvijestila volonteka Koprive Maja Bogadi Kalinić.
– Do sada je prikupljeno donacija u prehrambenim proizvodima i higijenskim artiklima za nekakvih 1.400 kuna te novčanih donacijama od 1.600 kuna, istaknula je.

Ovaj put udruga je odlučila pomoći 15 siromašnih stariji osoba i jednoj s posebnim potrebama, iz Koprivnice i okolice. Potrebite su odredili u suradnji s Klubom “Mariška”. Novac te hranu i higijenske potrepštine za pakete koje će im sutra uručiti prikupljali su kroz različite aktivnosti, u kojima je sudjelovalo 10-ak volontera Udruge Kopriva. Još jednu aktivnost imaju večeras u Pixelu, te se nadaju što većem odazivu kako bi prikupili još novaca za kupnju stvari za pakete. Maja Bogadi Kalnić je najavila da će to biti humanitarna tombola…
– Možete okušati sreću i svojom donacijom izvući broj, a nagrade su uratci i rukotvorine s kreativnih radionica koje je udruga također organizirala u sklopu ove akcije. Nadamo se da se vidimo, pozvala je.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.