Dodatnih dvjesto zaštitnih vizira iz Križevaca ide za Vinkovce i Vukovar

Križevačka akcija izrade zaštitnih vizira prošli je tjedan isporučila posljednje primjerke iz proizvedene pošiljke 400 vizira medicinskom osoblju Križevaca, okolnih općina te drugih gradova u Koprivničko-križevačkoj županiji i šire. Karlo Siladi, koji je akciju pokrenuo s Lucijom Herceg i Jelenom Širjan uz pomoć križevačke udruge P.O.I.N.T., najavio je nastavak akcije jer im i dalje stižu molbe za pomoći.

– Tvrtka Deltametal uspjela je naručiti još materijala, kvalitetnih 1.5-milimetarskih PETG ploča, koje režemo na njihovom CNC stroju, iako je sad sve poskupilo zbog povećane potražnje materijala, istaknuo je Karlo, zahvalivši još jednom direktoru Damiru Kruliću i operateru na CNC stroju Slavku Marenčiću na njihovoj nesebičnoj potpori i doprinosu u realizaciji ove akcije. Do sada je u sklopu akcije izrađeno 400 zaštitnih vizira, a u tijeku je izrada dodatnih 300 komada.

Križevačke vizire sada imaju ordinacije opće obiteljske medicine, dentalne medicine, pedijatrije i ginekologije na području Križevaca, Kalnika, Gornje Rijeke i Sv. Petra Orehovca, a neki su dostavljeni u Dugo Selo, Tuheljske Toplice, Sv. Ivan Zelinu, Zaprešić, Bedekovčinu i Sesvetski Kraljevac. Hitne  službe u Križevcima, Koprivnici i Đurđevcu dobile su po 25 vizira, opremljen je i sanitetski prijevoz, a također su u Križevcima opremljene ljekarne, medicinsko-biokemijski laboratorij, patronažne sestre te specijalističke ordinacije radiologije i oftalmologije. Što se tiče koprivničke Opće bolnice, nju su organizatori kontaktirali još krajem ožujka, ali im je ravnatelj Mate Devčić poručio da vizira ima i više nego dovoljno te zahvalio na ponudi.

– U Koprivnici smo vizire još dostavili anesteziologiji, psihijatriji i radiologiji, ali i Općoj bolnici Bjelovar, Kliničkoj bolnici Dubrava i zagrebačkoj Klinici za traumatologiju, pokušavamo pomoći svima koji nas kontaktiraju, objašnjava Karlo, koji s volonterima već četvrti tjedan neumorno izrađuje zaštitne vizire za medicinsko osoblje, i to po javno dostupnom dizajnu Proto Shield koji su u Deltametalu redizajnirali kako bi mogli učinkovitije koristiti još čvršći materijal.

Do danas je, zahvaljujući 34 donatora, među kojima su tvrtke, obrti, udruge i građani, prikupljeno ukupno 11.575 kuna, što omogućava nastavak akcije, u kojoj marljivo sudjeluju i P.O.I.N.T.-ovi volonteri Mihael Nemčić, Matija Jurčević, Matija Zorko, Nikola Matosović i Hrvoje Belani. O križevačkoj akciji izrade vizira prilog je snimila i Hrvatska radiotelevizija, a informaciju su, uz naš portal koji o tome redovito izvještava, prenijeli i drugi mediji: Poslovni dnevnik, Radio Križevci, Prigorski.hr, Klinček.com. Video-zahvalu je uputilo osoblje Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.

– Javili su nam se iz Vukovarsko-srijemske županije da im trebaju viziri pa smo odlučili novu pošiljku od dvjesto primjeraka poslati županijskom stožeru i bolnicama u Vinkovcima i Vukovaru, a novi upiti stižu iz Zadra, Šibenika, Našica, Slavonskog Broda, Koprivnice i Sesveta, rekao je Karlo, najavivši da će od dijela donacija gradskom Crvenom Križu nabaviti potrebne kirurške maske, filter maske i rukavice. Svi zainteresirani im se i dalje mogu javiti na broj 091/936-2447 ili elektroničkom poštom lucija8585@gmail.com predbilježiti kod Lucije Herceg, a viziri se dostavljaju poštom. Za ostale informacije Karlo je dostupan na 099/4521-299 ili e-poštom na siladikarlo856@gmail.com.

Ovu su akciju financijski podržali sljedeći donatori: Širjan d.o.o., S2 Informacijski sustavi d.o.o., Art Media d.o.o., ALU-KON d.o.o., Horvat proizvodnja i usluge, Katarina Jarža, Jelena Princip, Markop gradnja d.o.o., Dražen Kovačić, OPG Ivan Šatrak, Mateja Podolski, Sanela Mikulčić, Gordan Pavlinušić, Branka Špoljar, Gordana Štengl, Ante Bračić, Mateja Raguž, Melita Filipec Katana, Sandro Novosel, Jelena Šverko, Igor Kudeljnjak, Roberta Pulić, Marko Klišanin, Nada Siladi, Tomislav Varović, Anita Orak, Dragan Herceg, Irma Vargić, Ivan Mušlek, Jelena Lendl, Ivona Herceg, Udruga Orej, Tara Golubić te Ingrid Potočnjak.

Donacije građana i poslovnih subjekata za izradu vizira i nabavku zaštitne opreme i dalje se primaju na broj žiro-računa (IBAN) križevačke Udruge P.O.I.N.T. pri Erste&Steiermarkische Bank: HR2124020061100417896 (poziv na broj: 99 ili 00-OIB, opis uplate: izrada vizira).

Barkod za donaciju POINT-u (za izradu vizira)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.