Ušli smo u fazu lokalne transmisije virusa, pridržavajte se mjera kako ne bi opteretili zdravstveni sustav

Iako se Hrvatska dobro bori s opasnom pandemijom koronavirusa, opuštanja ne smije biti ni u jednom trenu. Konkretno, to u ovom slučaju znači da se ne smije zanemariti poštivanje propisanih mjera, kako bi se preventivno djelovalo u svrhu sprječavanja širenja virusa.

O tome je jučer na konferenciji za medije pričala ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla.

Važno je naglasiti kako je nastupila lokalna transmisija koronavirusa te da smo ušli u fazu u kojoj ćemo s osobama koje ulaze u bolnički sustav morati postupati izuzetno oprezno jer sve je više onih koji će imati simptomatski ili asimptomatski pozivitet. To nije ništa neuobičajeno već se i očekivalo u ovoj fazi epidemije. Apeliram na sve zdravstvene djelatnike da se adekvatno zaštite te na sve građane da poštujući mjere uspore širenje epidemije među stanovništvom kako bi zdravstveni sustav reagirao adekvatno prema onima kojima je pomoć najpotrebnija“, istaknula je ravnateljica Vadla.

Načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac izvijestio je kako su policijski službenici zatekli sedam osoba bez važećih propusnica te kako je zabilježeno ukupno 45 kršenja mjera samoizolacije.

„Na području naše Policijske uprave jučer je ušlo oko 200 građana iz inozemstva i svi oni su dobili mjeru izolacije od 14 dana. Pratit ćemo pojačano hoće li se svi pridržavati mjera, kontrolirat ćemo trgovačke centre i sva ostala mjesta te stoga apeliram na sve građane da se pridržavaju uputa“, napomenuo je načelnik Štimac.

Župan Darko Koren je uputio čestitku povodom Uskrsa i Dana županije te još jednom pozvao sve na odgovorno ponašanje u vremenu koje je pred nama.

„Ove godine Uskrs i Dan županije obilježavamo u izvanrednim okolnostima, no važno je ponoviti i apelirati na sve naše sugrađane da shvate ozbiljnost situacije. Poručujem svima da odaberu put odgovornosti, kako prema sebi tako i prema svojim bližnjima kako bi smanjili rizik zaraze koji je i dalje velik. Nemojte svojim postupcima dovoditi ljude u potencijalno ozbiljne zdravstvene probleme, već pokažite da ste odgovorni i poštujte propisane mjere i upute. Pred nama je Dan županije koji ćemo obilježiti skromno i u ovom trenutku je uz čestitku za rođendan Županije važno da nam ona bude zdrava. Ostanimo kod kuće ovih dana, proslavimo Uskrs dostojanstveno u krugu obitelji te kako kaže naš uzoriti kardinal i nadbiskup Bozanić, pustimo da Krist dođe u naša srca, nemojmo ga tražiti van naših domova. Svima vama želim blagoslovljen, sretan i zdrav Uskrs“, poručio je župan Koren.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.