Preminula peta osoba, 71 novozaraženi u zadnja 24 sata, ukupno 657 slučajeva zaraze

Nacionalni stožer civilne zaštite u 16 je sati izvijestio o novom stanju što se zaraze koronavirusom tiče u Hrvatskoj.

Ministar Beroš rekao je da od jutros od 9 sati imamo 22 nova bolesnika i ukupno je 657 pozitivnih. Kada pogledamo posljednja 24 sata, riječ je povećanju od 71 zaraženih i to je određeno smanjenje. Preminulih je pet, preminuo je 60-godišnji muškarac u Klinici za infektivne bolesti, a bolovao je od hipertenzije.

“Nažalost, jedan bolesnik je preminuo. Imao je povišeni krvi tlak, to je jedna od rizičnijih bolesti za infekciju koronavirusom. Oni koji imaju neke kronične bolesti su u velikom riziku i trebaju se jako paziti”, rekla je šefica Zarazne Alemka Markotić.

Šef HZJZ-a Tomislav Capak rekao je da je 3135 bliskih kontakata zaraženih, a 20.070 ljudi je u samoizolaciji.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kaže kako je vlada pokrenula donacijski program za sve koji žele donirati novac za borbu protiv koronavirusa. Sve informacije su na stranici Koronavirus.hr.

“Bilo je 3290 dojava o kršenju samoizolacije, a policija je utvrdila 865 slučajeva kršenja samoizolacije”, rekao je ministar Davor Božinović i najavio da će svi dobiti kazne. Kazao je da se većina građana ipak pridržava uputa.

“Ulazimo u kritično važno razdoblje sljedećih nekoliko tjedana. Moramo izdržati u ovom režimu. Molimo građane da ne izlaze bez prijeke potrebe”, rekao je Božinović.

Sljedeća press konferencija stožera bit će sutra u 14 sati.

Vezano

Komentari su zatvoreni.