Više novca za specijalističke ambulante u Križevcima i Đurđevcu

Građani koji gravitiraju Domu zdravlja u Križevcima i ove će godine specijalističke zdravstvene usluge moći dobiti u toj križevačkoj zdravstvenoj ustanovi, zahvaljujući sporazumu o suradnji koji je jučer potpisan u Županijskoj upravi u Koprivnici. Županija u suradnji sa zdravstvenim ustanovama OB Koprivnica, Domom zdravlja Koprivničko-križevačke županije i Zavodom za javno zdravstvo već jedanaestu godinu zaredom nastavlja s provedbom programa kojim se stanovnicima križevačkog i đurđevačkog područja osigurava veća dostupnost i kvaliteta zdravstvene zaštite.

Sporazum su potpisali župan Darko Koren i ravnatelji Mato Devčić, Mirjana Hanžeković i Draženka Vadla, a u županijskom proračunu ove godine je za tu uslugu osigurano 120 tisuća eura.

To je čak 30 tisuća eura više nego lani i pokazuje koliko nam je važno da stanovnici svih područja naše županije imaju jednako dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Da radimo dobar posao potvrđuje i podatak da je prošle godine ostvareno 5.503 pregleda – 300 više nego godinu ranije, a od početka provođenja programa je ukupno ostvareno preko 40 tisuća specijalističkih pregleda“, rekao je župan. Dislocirane specijalističke ambulante, priopćila je Županija, značajno doprinose smanjenju listi čekanja u koprivničkoj bolnici, ali i činjenici da građani ne moraju putovati za sve preglede u bolnicu. U Križevcima su građanima na raspolaganju specijalisti iz pet grana medicine – ortopedije, interne medicine, otorinolaringologije, urologije i psihijatrije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.