Devčić: Nema pritisaka s nacionalne razine, kandidatura za gradonačelnika je moja odluka

U utrku za gradonačelnika Križevaca danas se, objavom kandidature na konferenciji za medije, uključio predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Križevci Mato Devčić. Rekao je da njegova kandidatura nije rezultat pritiska središnjice stranke, već njegova osobna ambicija.

U Križevcima se u posljednje četiri godine nisu dogodile stvari koje su izborom aktualne gradske vlasti obećane i odlučio sam da moramo napraviti zaokret i ponuditi puno više nego li se u ovom času događa kako bi se grad vratio u normalu. Grad nije bankomat niti ured za zapošljavanje, mora biti servis građanima“, rekao je Devčić i dodao da mu je fokus na mladima, invalidima i udrugama branitelja. Detalje programa kojim će pokušati osvojiti povjerenje birača na lokalnim izborima 16. svibnja danas nije navodio, ali obećao je afirmativnu i pozitivnu kampanju.

Za svoju zamjenicu najavio je Martinu Zdilar-Sertić, članicu Zbora HNK u Zagrebu, inače Križevčanku i profesoricu glazbe. S obzirom na to da je Devčić trenutačno ravnatelj Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” novinare je zanimalo hoće li dužnost gradonačelnika obavljati profesionalno ili volonterski.

Neću prejudicirati rezultate izbora, ukoliko se nakon izbora dogodi promjena administracije u Križevcima u smislu da ja postanem gradonačelnik, tada ću odgovoriti na to pitanje. Smatram da funkcija gradonačelnika i ravnatelja bolnice nisu spojive“, objasnio je. Što se tiče koalicije, križevački je HDZ otvoren za suradnju, međutim tek nakon izbora, najavio je njihov kandidat za gradonačelnika.

S obzirom na to da je Devčić i potpredsjednik trenutačnog saziva Gradskog vijeća, pitali smo ga zašto dosad nije aktivnije sudjelovao u njegovom radu. Naime, unazad godinu i pol održano je 13 sjednica Gradskog vijeća, a HDZ-ov kandidat za gradonačelnika nije bio čak na njih 11.

Neprisutnost na sjednicama nužno ne vodi tome da ne sudjelujem u radu Gradskog vijeća. Moram reći da to što pojedini vijećnici nisu bili prisutni na sjednicama u Križevcima nije rezultirala ni poboljšanjem ni pogoršanjem situacije“, rekao je Devčić.

Vezano

Komentari su zatvoreni.