Sportske igre mladih velikom Turnejom radosti započele u Križevcima

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se u dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u petak.

Plazma Sportske igre mladih ove godine održat će svoju veliku Turneju radosti u čak 24 grada i općine. Domaćinstvo prvog sportsko-edukativnog događanja u Koprivničko-križevačkoj županiji  dobili su Križevci, dok će se Turneje održati i u Koprivnici te Đurđevcu.

Program je započeo zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili Sandro Novosel, pročelnik upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam, Ivan Pukec, načelnik policijske postaje Križevci i Tihana Butorac iz  Plazma Sportskih Igara mladih. Baklju je u u pratnji malih sportaša donio Branko Zorko, prvi hrvatski olimoijac i najpoznatiji sportaš županije.

U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Križevaca i sv. Ivana Žabno  koja su se natjecala u turniru u graničaru.

Pobjedničke ekipe Mali Nazorovci i Terminatori  plasirali se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Splita i druženju s klincima iz cijele Hrvatske.

Vezano

Komentari su zatvoreni.