Savez Alpe Jadran najavio novi poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

U Klagenfurtu je u četvrtak 27. veljače održan radni sastanak Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran koji je rezultirao postizanjem dogovora o objavi javnog poziva za sufinanciranje projekata sredstvima Saveza. Sastanku su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali Vladimir Šadek, specijalist za europske poslove, ujedno i voditelj Tematske koordinacijske točke za ruralni razvoj i etničku baštinu te Marinela Ćurčić, viša referentica za međunarodne odnose.

Na radnom sastanku definiran je novi prijavni obrazac za projekte te je naglašena potreba usklađivanja projektnih prijedloga s prioritetima „Strategije geografskog područja Alpe – Jadran do 2027.“ koja je usmjerena na kreiranje jednakih mogućnosti za pripadnike različitih skupina iz različitih geografskih područja i to kroz poticanje interakcije, uzajamno poštovanje i razumijevanje, poslovno povezivanje, poticanje solidarnosti te razmjene iskustava i primjera dobre prakse.

U svrhu transparentnog vrednovanja projektnih prijedloga svih tematskih područja, na sastanku je potvrđen predloženi evaluacijski obrazac koji se sastoji od provjere ispunjavanja formalnih uvjeta poziva i posebnih kriterija temeljem kojih će se bodovati projektni prijedlozi.

Očekivano razdoblje trajanja javnog poziva je od 01. do 31. ožujka 2020. godine stoga Koprivničko-križevačka županija poziva zainteresirane organizacije da definiraju projektne ideje i konkretiziraju tematsko područje sukladno projektnim aktivnostima. Poziv će biti objavljen na službenoj web stranici Koprivničko-križevačke županije (https://kckzz.hr/) i službenoj web stranici Saveza Alpe Jadran (https://alps-adriatic-alliance.org/).

Svi projekti tematskog područja ruralni razvoj i etnička baština moći će se aplicirati na Županijski poziv za dodjelu bespovratnih organizacijama civilnog društva u svrhu provedbe projekata prijavljenih na poziv Saveza Alpe Jadran.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.