Obilježen Međunarodni dan civilne zaštite

U prostorijama Županijske uprave danas je  povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj održana 5. sjednica Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije. Sjednicu kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren, otvorio je zamjenik župana, ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić koji je uvodno uz čestitku i zahvalu članovima na suradnji, napomenuo kako sustav civilne zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji funkcionira na najvišoj razini.

Svi dionici sustava izvrsno međusobno surađuju u preventivnim akcijama, vježbama, ali i kriznim situacijama kojih srećom u posljednje vrijeme nije bilo. Situacija je stabilna po pitanju sigurnosti, a u slučaju da i dođe do izvanredne situacije spremni smo odgovoriti na sve zahtjeve. Radimo kvalitetno u skladu sa svim protokolima i stanovništvo naše županije se može osjećati sigurno“, kazao je zamjenik Ljubić.

Čestitkama i zahvali članovima Stožera na dobrom i predanom radu priključio se i župan Koren  koji je istaknuo kako sve sastavnice sustava civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na najvišoj razini provode aktivnosti u planskom i operativnom području svog djelovanja.

„U više smo navrata pokazali da zajednički kvalitetno operativno djelujemo u kompleksnim i izvanrednim situacijama te da smo spremni na adekvatan način nositi se s problemima bilo da se radi o situacijama poplava, migrantske krize ili pojave nekih bolesti kao što je to sada slučaj. Posebno se u ovom trenutku zahvaljujem našim zdravstvenim djelatnicima koji su angažirani na slučaju pojave koronavirusa, smatram da smo optimalno pristupili problemu bez stvaranja nepotrebnih tenzija u društvu. Važno je da se prezentira prava slika stanja koje je u ovom trenutku dobro, što potvrđuju i ministar zdravstva Vili Beroš i ravnateljica  Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić. Apeliram još jednom da se ne potencira krizno stanje, problemu pristupamo u skladu sa svim protokolima, a ustanove i službe rade predano, profesionalno i odgovorno kako bi stanovnici naše županije bili sigurni“, napomenuo je župan.

Članovima Stožera predstavljene su aktualne informacija o koronavirusu koje je predstavila  ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije  Draženka Vadla. Ravnateljica je još jednom skrenula pozornost kako je trenutna situacija dobra te su poduzete sve potrebne mjere. „Nema razloga za zabrinutost, na našem području nema osoba sa simptomima koronavirusa. Sustav funkcionira te još jednom skrećem pozornost da se svi koji osjećaju simptome ne odlaze u ambulante i bolnicu, nego neka se  prvo jave na dežurne brojeve epidemiologa koji će savjetovati što činiti i kako se ponašati. Razloga za paniku nema“, istaknula je ravnateljica Vadla.

Na sjednici su članovima predstavljene i informacije vezane uz sustav civilne zaštite za 2020 godinu koje je ispred Službe civilne zaštite Koprivnica prezentirao Roman Sabol te informacije o novom Zakonu o vatrogastvu te Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku o čemu je prisutne izvijestio zapovjednika vatrogasne zajednice KKŽ Zvonimir Habijan.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.