Mladi križevački učenici gitare uspješni u Omišu

Od 18. do 19. travnja 2013. u Omišu je održan 4. Omiš Guitar fest, međunarodni gitaristički festival koji je otvoren natjecanjem u električnoj gitari na kojem su sudjelovali glazbenici iz više europskih zemalja. Natjecanje u toj disciplini završilo je iste večeri koncertom, između ostalih, Branka Bogunovića – Pifa, Dragomira Herendića – Dragiannija te prošlogodišnjeg pobjednika natjecanja, Mladena Pecovića. Drugi i treći dan festivala uslijedilo je natjecanje iz klasične gitare te komorne glazbe, raspoređeno po sedam kategorija. Luka Lovreković (V.kategorija) osvojio je prvo mjesto i prvu nagradu, Ema Golubić (II. kategorija) osvojila je drugo mjesto i prvu nagradu te Jakov Cetl (II. Kategorija) osvojio je 3. mjesto i 2. nagradu. Svi redom učenici su Glazbene škole Alberta Štrige (Križevci) u klasi profesorice Tamare Perc.

 

U VII. kategoriji komorne glazbe nastupio je duo Natalija Kralj (sopran) i Luka Lovreković, te osvojio 5 mjesto i 1. nagradu u vrlo jakoj konkurenciji s obzirom da je kategorija bila bez ograničenja u godinama, a nastupili su, osim sastava iz Hrvatske, sastavi iz Meksika, Poljske i Rusije. Učenike je pripremila profesorica Arijana Marić Gigliani. Osim diplome i medalje učenici su osvojili i kotizacije za festivale i seminare koji će se održati tokom ove godine. Druge večeri festivala koncert su održali; Darko Bageski (Makedonija), Vojin Kocić (Srbija), duo Danijel Cerović i Goran Krivokapić (Crna Gora) te Komorni ansambl Laurum (Hrvoje Ton, Antonio Rumenović, Tamara Perc i Vlade Brzović, Hrvatska).

Festival je zatvorio nenadmašni Puchero & Group, flamenco sastav iz Barcelone koji su uistinu bili kruna ovog četvrtog, još boljeg, još kvalitetnijeg i još uspješnijeg međunarodnog festivala. Sudjelovalo je preko 150 gitarista iz  Nepala, Meksika, Norveške, Rusije, Austrije, Njemačke, Danske, Rumunjske, Italije, Srbije, Poljske, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske što dokazuje da  Omiš Guitar fest postaje prijestolnica gitare u ovom dijelu Europe, a cijelu tu lavinu pokrenuo je idejni začetnik i ravnatelj festivala, mr. art. Neno Munitić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.