U petak se održava 15. Noć muzeja, križevački muzej priprema bogat program

Gradski muzej Križevci i ove godine, u petak 31. siječnja, poziva na Noć muzeja. Ova manifestacija, koju je do sada posjetilo više 5.000.000 posjetitelja, održava se diljem Hrvatske po petnaesti puta. Ovogodišnja Noć muzeja posvećena je velikim muzejskim obljetnicama: 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split, osnovanog 1820. godine i 140 godina Muzeja za umjetnost i obrtu Zagrebu, osnovanog 1880. godine.

Vrata stalnog postava križevačkog muzeja biti će, kao i obično, otvorena između 18 i 21 sat, uz besplatan ulaz. Nakon toga, od 20 sat, program Noći muzeja seli u prostore Likovne galerije. Zadnja je to prilika da se razgleda izložba “Zemlja”, kojoj je i posvećena križevačka Noć muzeja. Ove godine njenom obilježavanju priključili su se i učenici osnovne škole “Vladimir Nazor”, koji su uz mentorstvo prof. Ane Marije Smoljenec priredili stop-animaciju djela Marijana Detonija.

Od 21 sat čekaju nas i dva predavanja vezana za trenutnu izložbu. Marijan Špoljar, povijesničar umjetnosti, galerist i umirovljeni ravnatelj Muzeja grada Koprivnica održati će predavanje o grupi “Zemlja”, a Zoran Homen, arheolog, likovni pedagog i dugogodišnji ravnatelj Gradskog muzeja Križevci, upoznati će nas pobliže s radom znamenitog križevačkog slikara Marijana Detonija. Moderator predavanja i razgovora biti će ravnateljica Muzeja Tea Hatadi. I na ova događanja ulaz je naravno besplatan.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.