Duh je gospela osvojio srca posjetitelja i djeci približio more

Humani glasovi – odjeci prvog Gospel Festa, međunarodne priredbe održane u Križevcima. Hrvatski i slovenski zborovi crnačke duhovne napjeve izveli u Hrvatskom domu i oduševili publiku. Prihod je išao za siromašnu djecu

Duh dobre glazbe i slavljenja životne radosti vladao je križevačkim Hrvatskim domom u nedjeljnoj večeri, za nastupa zborova, sudionika Gospel Festa Križevci, prve festivalske priredbe toga glazbenog žanra uopće u Hrvatskoj i šire. Ponajbolji vokalni sastavi, promotori duhovne glazbe, nastale u SAD-u u crnačkim zajednicama u 18. stoljeću, na festivalu u Križevcima nisu samo pjevali, natječući se i za naklonost publike koja je glasovima birala pobjednika, već su nastupom pomogli u provedbi human(itarn)og cilja.

Naime, bez ogromnoga truda organizatora iz City Gospela Križevci i raspoloženih pjevača iz AB Vocal Group, 4Given, Agape, Izvor, The Messengers i Bee Geesus, ni publika ne bi dupkom napunila dvoranu i plaćenim ulazniacma i novčanim prilozima utjecala na tijek akcije “Moje prvo ljetovanje”, koju City Gospel i križevački Crveni križ provode za osiguranje ljetovanja siromašnoj križevačkoj djeci koja još nisu bila na moru.

– Zahvaljujemo svim posjetiteljima, kao i sponzorima što su pomogli u organizaciji Gospel Festa. Zboraši iz Hrvatske i Slovenije su oduševljeni atmosferom, kao da su i jedni druge ugodno iznenadili – navodi Kristijan Deduš, predsjednik City Gospela Križevci, zadovoljan i što je prvo izdanje uspješno realizirano. To im je poticaj i za daljnje djelovanje u duhu gospela, koji je, čulo se, osvojio simpatije Križevčana.

Laureat prvog pobjednika Gospel festa je Izvor, zbor mladih iz župe Sv. Josipa sa zagrebačke Trešnjevke, koji je izazvao opće ovacije svojom izvedbom nakon proglašenja. Kao gosti večeri nastupili su domaći City gospel i bjelovarska operna pjevačica Kristina Anđelka Đopar. (VL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.