Održan Kolegij pročelnika upravnih tijela Županijske uprave

Župan Darko Koren sa zamjenicima Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem u ponedjeljak 13. siječnja u prostorijama Županijske uprave održao je prvi ovogodišnji Kolegij pročelnika županijskih upravnih tijela.

Župan se uvodno osvrnuo na proces preuzimanja poslova i djelatnika bivšeg ureda državne uprave, koji je potpisivanjem Sporazuma o povjeravanju poslova ureda državne uprave županijama s primjenom započeo 1. siječnja, protekao u najboljem redu te kako očekuje da se, nakon početnih usklađivanja povjerenih poslova raspoređenih po županijskim upravnim odjelima, efikasnost i dostupnost javne uprave podigne na još višu razinu.

„Cilj reforme javne uprave koju smo dugo pripremali jest brža i efikasnija uprava koja će uslugu maksimalno približiti građanima uz administrativno rasterećenje. U novu smo godinu krenuli u novom organizacijskom ustroju i vjerujem kako će građani u nadolazećem vremenu sve više osjećati sve koristi ove važne integracije“, naglasio je župan.

Pročelnice i pročelnici su potom izvijestili župana i zamjenike  o aktualnostima u radu svojih upravnih odjela, a na Kolegiju je usuglašena i potreba za održavanjem prve ovogodišnje sjednice Županijske skupštine koja će se održati u drugoj polovici veljače.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.