Projektni tim za Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji održao sastanak  o provedbi novih aktivnosti

U prostorima PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije u četvrtak, 9. siječnja održan je sastanak Projektnog tima na temu provedbe novih aktivnosti  projekta „Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji“. Sastanak je uslijedio nakon što je prije desetak dana u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i formalno potpisan ugovor kojim je projektu županijskog Centra kompetentnosti odobreno 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Na sastanku u PORA-i, kojem su uz članove Projektnog tima prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, ravnateljica PORA-e Melita Birčić te ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić i Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar, sudionici su raspravili o daljnjim aktivnostima u provedbi projekta te zadatcima članova Projektnog tima. Nakon rasprave usuglašeni su stavovi o dinamici realizacije i pripremi početne konferencije pri čemu je naglasak stavljen na izradu elemenata vidljivosti i promidžbe ovog važnog projekta.

Podsjetimo, projektom „Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji“ će se rekonstruirati, dograditi i opremiti zgrada Obrtničke škole Koprivnica te zgrada partnerske ustanove Strukovne škole Đurđevac. Ukupna vrijednost projekta je 30.021.538 kuna, pri čemu valja napomenuti kako će od ukupnog iznosa svega 21.538 kuna biti sufinancirano od strane korisnika, odnosno Obrtničke škole Koprivnica koja je i prijavitelj projekta zajedno s projektnim partnerima Koprivničko-križevačkom županijom i Strukovnom školom Đurđevac, a uz stručnu pomoć PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

Županijski Centar kompetentnosti osnažit će relevantnost strukovnog obrazovanja kroz poboljšanje uvjeta u sektoru elektrotehnike i računalstva strukovnog obrazovanja s ciljem postizanja veće zapošljivosti učenika, te unaprijediti  infrastruktura regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u skladu s potrebama tržišta rada na regionalnoj razini uz intenziviranje suradnje sa sličnim centrima u EU.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.