Maja Sever na 14. Culture Shocku u četvrtak o slobodi medija i društva

Maja Sever na 14. Culture Shocku u četvrtak o slobodi medija i društva
Sloboda medija jedna je od onih tema o kojima nam se čini da često slušamo, ali shvaćamo li stvarno njezinu ozbiljnost i posljedice? U kakvoj su korelaciji stanje društva i stanje medija i možemo li kao sudionici društva biti slobodni bez nezavisnog i slobodnog medijskog izvještavanja? O ovoj temi, a i šire, razgovarat ćemo s Majom Sever, jednom od glavnih novinarskih borkinja za društvenu pravdu i slobodu medija, koja je posljedice društvenih mijena na stanje u medijima često osjećala i na svojim leđima, nikad ne odustajući od potrage za vijestima od društvenog interesa.

Tribina će se odvijati u četvrtak, 22.03.2018.g. u Klubu kulture s početkom od 19:30 sati, a moderator tribine je Admir Sinani. Valja usput spomenuti i da je ulaz na tribinu slobodan. Ostala zanimljiva zbivanja na ovogodišnjem četrnaestom Culture Shock Festivalu možete provjeriti klikom ovdje.

Maja Sever, novinarka i urednica u Informativnom medijskom servisu HRT-a, rođena je u Zagrebu 1971. godine. Nakon završenog Centra za usmjereno obrazovanje u kulturi, upisala je Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, smjer novinarstvo.

Tijekom studija radi na HRT3 u dječjem programu. U rujnu 1991. počinje izvještavati o ratu u Hrvatskoj. Kao ratni reporter izvještavala je sa svih ratišta u Hrvatkoj tijekom Domovinskog rata, kao i s ratišta u BiH. Nakon rata završava fakultet i nastavlja raditi u redakciji Informativnog programa, gdje uz novinarske poslove, uređuje i vijesti, Dnevnik, Hrvatsku uživo i druge emisije. Sudjelovala je u mnogim velikim projektima Hrvatske televizije.

Aktivna je članica Sindikata novinara i Hrvatskog novinarskog društva.

20 godina CSF
Via CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.