Predsjednik Vlade Republike Hrvatske posjetio Križevce

U sklopu posjeta Koprivničko-križevačkoj županiji, danas je u Križevcima boravio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković koji je posjetio Križevačku eparhiju kako bi Caritasu predao jednokratnu robnu pomoć u prehrambenim proizvodima iz raspoloživih strateških robnih zaliha. Dio ovih proizvoda ostat će na križevačkom području, dok će se preostali dio rasporediti za potrebite diljem Hrvatske.

U Biskupskoj rezidenciji Križevačke eparhije, premijer se sastao s apostolskim upravitelje Križevačke eparhije mons. Milan Stipić, ravnateljem Caritasa Križevačke eparhije paterom Ivanom Radeljakom, a sastanku su prisustvovali i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, saborski zastupnik Brank Hrg, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, njegov zamjenik Darko Sobota i gradonačelnik Grada Križevaca Marijo Rajn.

Gradonačelnik Rajn, uručio je premijeru Plenkoviću poklon u kojem su bili križevački proizvodi: križevačka čunčana čipka, križevačka čokolada i praline te križevački med. Nakon sastanka i razgledavanja katedrale, predsjednik Vlade je nastavio daljnji službeni posjet Gradecu, Đurđevcu, Kalinovcu i Koprivnici.

Vezano

Komentari su zatvoreni.