Peti humanitarni FIVE4KIDS za pomoć djeci


Križevačka udruga P.O.I.N.T. ponosno pokreće peto izdanje predbožićne dobrotvorne akcije "Petaka za đaka" za djecu s posebnim potrebama Križevaca i okolnih općina! Ovogodišnji jubilej akcije poznatije pod nazivom FIVE4KIDS trajat će od srijede 5. studenog pa sve do kraja prosinca 2008. godine. Građani, udruge, obrti i poduzeća Križevaca te dobri ljudi širom Hrvatske i inozemstva bit će u prilici doprinijeti i donirati u korist učenika Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te štićenika Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom iz Križevaca.


Križevački Centar pohađa šezdesetero djece. Uz mentalnu retardaciju prisutne su i druge teškoće: autizam, cerebralna paraliza, Downov sindrom, hiperaktivnost, epilepsija, nerazvijen govor, tjelesna invalidnost, poremećaj u ponašanju. Veliki broj djece živi u teškim materijalnim uvjetima, socijalno su ugrožena i potječu iz obitelji kojima je potrebna socijalna skrb. Uz djecu iz Centra, za pedesetak odraslih osoba i djece predškolske dobi s posebnim potrebama brine se i Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, smještena u samom Centru.


U 55 dana akcije volonteri P.O.I.N.T.-a koordinirat će aktivnosti prikupljanja financijskih i drugih materijalnih sredstava, a u te svrhe otvoreni su i namjenski žiro-računi na koje građani mogu donirati željeni iznos za FIVE4KIDS: 2402006-1400004747 (kunski) te 71304000-1862413 (devizni). Godine 2004. Križevčanka Brigita Alilović osmislila je naziv ove akcije u želji da probudi humanitarni duh kod sugrađana za doniranjem makar i pet kuna, a isti poziv neka vrijedi i dalje. Primatelj uplata je udruga P.O.I.N.T. s adresom Tomislavova 27 u Križevcima.


S kulturnim i promotivnim događanjima u sklopu akcije počinje se već ovog vikenda u hangarima bivše križevačke vojarne, gdje će volonteri P.O.I.N.T.-a dežurati na promo-štandu udruge na 11. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije. Akcija će biti predstavljena i članovima Križevačke pajdašije u petak 21. studenog na svečanoj "Martinjskoj skupštini" u Novinarskom domu u Zagrebu. U Križevcima će se održati tri koncertna događaja, od kojih jedan u Maloj dvorani Hrvatskog doma u nedjelju 23. studenog gdje će, zahvaljujući podršci Glazbene škole Alberta Štrige, humanitarno zasvirati Gradski puhački orkestar Križevci, te ostala dva koncerta poznatih križevačkih, ali i jakih imena hrvatske glazbene scene, u Klubu kulture u subote 6. i 13. prosinca.


Popis događanja tijekom ovogodišnje akcije FIVE4KIDS nije nužno konačan niti potpun, organizatori će agilno reagirati na javljanje i pridruživanje svakog novog donatora akciji na bilo koji dobrotvorni način, a dovoljno je samo kontaktirati na five4kids@udruga-point.hr ili broj mobitela 098 185 5791. Prema procjenama organizatora, posebno tražena roba, koja će se moći prigodno kupiti u ograničenoj količini tijekom studenog i prosinca, bit će famozne majice FIVE4KIDS, a ime križevačkog dizajnera u usponu bit će otkriveno tek na kraju akcije.

Glavni medijski pokrovitelj od samog osnutka akcije je nezavisni portal www.krizevci.info, a jaku medijsku podršku daju portali www.glazbeni-forum.com, www.soundguardian.com i www.auto-info.hr, dok se očekuje priključivanje i drugih regionalnih te nacionalnih portala i Web-medija po javnoj objavi početka akcije. Udruga P.O.I.N.T. također poziva i sve ostale lokalne, regionalne te nacionalne medije na podršku humanitarnoj akciji FIVE4KIDS te zahvaljuje sponzorima koji su se već priključili: Birotehnika Križevci, Glazbeni forum Križevci, Grafocentar Križevci, HDS ZAMP, Klub kulture Križevci, Križevački poduzetnički centar, Trgovina tekstila Stella Križevci te udruga K.V.A.R.K. Križevci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.